Öttusa: hetedik a Dulai Kinga, Tóth Dorka Sára váltó a junior vb-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 11:02
Címkék
A Dulai Kinga és Tóth Dorka Sára alkotta fiatal magyar váltó a hetedik helyen végzett az öttusázók Egyiptomban kezdődött junior-világbajnokságán.

Az öttusázók az egyiptomi Alexandriában kezdődött junior-világbajnokságának nyitó napján a női váltók álltak rajthoz.

Hetedik a Dulai Kinga (elől), Tóth Dorka Sára váltó a junior vb-n Forrás: EMPF
Hetedik a Dulai Kinga (elől), Tóth Dorka Sára váltó a junior vb-n Forrás: EMPF

Hetedik a Dulai Kinga (elől), Tóth Dorka Sára váltó a junior vb-n  •  Forrás: EMPF

A magyarokat nagyon fiatal kettős képviselte a mezőnyben, hiszen a Budapesti Honvéd ígérete, Dulai Kinga 17, az UTE-s Tóth Dorka Sára pedig 16 évesen kapott lehetőséget a világeseményen. A magyar lányok ettől függetlenül szépen helytálltak az idősebbek között.

A duó a vívásban a tizenegyedik helyet szerezte meg, majd az úszást a kilencedik legjobb idővel tudta le. A lovaglás sem ment hibátlanul, itt a megszerezhető 300 pontból 277-et gyűjtött a váltó, amely a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás) már a jobbak közé tartozott, és az ötödik legjobb időeredménnyel teljesítette a laser runt. Mindez azt jelentette, hogy a magyarok a hetedik helyen fejezték be a versenyt. A junior-világbajnoki címet a német Esther Fernandez Donda, Annika Schneider szerezte meg az olasz Beatrice Mercuri, Alice Rinaudo és az orosz Maria Szamojlova, Szenija Szaneva páros előtt. Kedden már a férfi váltók viadalát rendezik. A magyarokat Gáll András és Viczián Bence képviseli.

A részletes eredményekITTérhetők el.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik