Öttusa: három magyar érem az ifjúsági vb U17-es döntőiben

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.08. 20:49
Címkék
Péter Ádám ezüst-, Mészáros Emma pedig bronzérmet szerzett az öttusázók lignanói ifjúsági világbajnokságán, melyen a magyar leánycsapat is felállhatott a dobogó második fokára.

Csütörtökön az olaszországi Lignanóban zajló ifjúsági öttusa-világbajnokságon az U17-esek egyéni döntőit rendezték. Ez a korosztály még csak háromtusázik a viadalain.

Balról: Mészáros Emma, Haraszin Linda, Zemán Zóra Forrás: MÖSZ
Balról: Mészáros Emma, Haraszin Linda, Zemán Zóra Forrás: MÖSZ

Balról: Mészáros Emma, Haraszin Linda, Zemán Zóra  •  Forrás: MÖSZ

A lányok között előbb három magyar tinédzsernek szoríthattunk, közülük a legjobban a az U17-esek Európa-bajnoka, Mészáros Emma szerepelt, aki bár a tizedik időt úszta, a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run) remekül teljesített, és végül a harmadik helyre küzdötte fel magát. Mellette Zemán Zóra és Haraszin Linda is kitett magáért, előbbi hatodik, utóbbi hetedik helyen ért célba, így a leánycsapat ezüstérmet nyert az egyiptomiak mögött. Az egyéni győztes a koreai Szu-Min Sin lett.

Péter Ádám (balra) a dobogósok társaságában Forrás: MÖSZ
Péter Ádám (balra) a dobogósok társaságában Forrás: MÖSZ

Péter Ádám (balra) a dobogósok társaságában  •  Forrás: MÖSZ

A fiúk fináléjában aztán Péter Ádám és Tóth Ákos következett. Péter Ádám úszóeredménye a tizenegyedik volt a sorban, ám a laser runban lepipálta mindegyik kihívóját, és végül bravúros ezüstérem lett jutalma. Tóth a tizennyolcadikként zárt. A vb-címet az egyiptomi Marwan Allam érdemelte ki, aki csapatban is első lett.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik