Ökölvívás: Nileborg Krisztián mindent vitt a Junior Nemzetek Tornáján

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 11:32
Címkék
A magyar különítmény egy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a szerbiai 6. Junior Nemzetek Tornáját; a csapat egyetlen győzelmét a 70 kilós Nileborg Krisztián szállította, akit a verseny legjobb fiú versenyzőjének is megválasztottak.

Összesen hat érmet gyűjtöttek a magyar versenyzők a juniorok számára hatodik alkalommal megrendezett Nemzetek Tornáján. A szerbiai megméretésen egy arany-, két ezüst- és három bronzszínű medált akasztottak a csapat tagjainak nyakába, a dobogó legfelső fokára pedig a remek formában bokszoló Nileborg Krisztián állhatott fel.Nileborg Krisztián állhatott fel.

Nileborg Krisztián július végén a hazai szakszövetség kiemelt utánpótlásprogramjába is bekerült Forrás: MÖSZ
Nileborg Krisztián július végén a hazai szakszövetség kiemelt utánpótlásprogramjába is bekerült Forrás: MÖSZ

Nileborg Krisztián július végén a hazai szakszövetség kiemelt utánpótlásprogramjába is bekerült  •  Forrás: MÖSZ

A 16 éves ökölvívó felkészülése remekül halad a szeptember 23-án startoló korosztályos Európa-bajnokságra, hiszen az idén még egyszer sem kapott ki, a szerbiai verseny előtt legutóbb a romániai Gheorgheni Openen diadalmaskodott. A Nemzetek Tornáján sem fért kétség az első helyéhez, ráadásul a teljesítményének köszönhetően a megméretés legjobb fiú versenyzőjének is megválasztották.

„Nileborg Krisztián nagyot alakított a döntőben is. Pontos találataival, könnyed, laza ökölvívással egyhangú pontozással nyert”– nyilatkozta a finálét követően Ancsin Kata, korosztályos edző.

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik