Ökölvívás: negyvennyolc bajnokot avattak a junior és serdülő ob-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.16. 11:24
Címkék
Remek küzdelmeket hozott az Egerben rendezett junior és serdülő ökölvívó országos bajnokság, amelyre kis híján rekordszámú klub adta le a nevezését.

Összesen nyolcvan klub 294 versenyzője vesz részt az idei serdülő, a junior, valamint a felnőtt női országos bajnokságon Egerben. Négy nap alatt összesen 222 pár küzdelmeit bonyolították le. A serdülő korosztályban a 2007, és 2008-ban született versenyzők indulhatnak, a junioroknál pedig az idősebbek, a 2005-ös, valamint a 2006-os korcsoport tagjai bokszolhattak – számolt be a Magyar Ökölvívó Szakszövetség közösségi oldala.

A serdülő lányoknál a korosztályos Európa-bajnokság résztvevői, mint Oláh Melissza (44 kg), Szilágyi Dominika (48 kg), valamint Varga Sára (60 kg) magabiztosan megnyerte a súlycsoportját. A legkisebbek között, a 36 kg-os súlycsoportban Csemer Anna győzedelmeskedett Lapos Rita ellen, míg az egri Talpas Roxána (46kg), valamint Rába Noémi (51kg) is bemutatta, sokat fejlődött az elmúlt hónapokban.

Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

 •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A junior lányok között a nyíregyházi junior Eb-résztvevő Bojti Gréta bizonyította, sokat fejlődött ebben az esztendőben, és magabiztosan győzött András Klaudia ellen a 46 kg-sok döntőjében. A vecsési Drobilits Adrienn, Horváth Laura és Szira Zsófia is magabiztosan nyert a fináléban. A szegedi Deák Fanni két és fél éves nemzetközi rutinja volt a mérleg nyelve az Ujvári Viktória elleni döntőben. A juniorkorcsoport idén legkiemelkedőbb nemzetközi teljesítményt nyújtó versenyzője, az Eb-bronzérmes Kovács Nikolett stabilan hozza minden alkalommal a formáját, és a kőbányai Turbucz Klaudia elleni döntőben is sikert aratott.

A serdülő fiúk versenyében a korosztályos Eb-ezüstérmes Jóni Rikárdó új súlycsoportjában, a 42 kg-ban is aranyérmet tudott szerezni, Körömi Ábel nem tudta megállítani. Nileborg Krisztián öccse, Benjámin is aranyérmet szerzett a bajnokságon, a KSI-s Horváth András ellen remek döntőben győzött. Horváth Richárd Buzás Róbert ellen győzött az 50 kg-sok között egy kiváló mérkőzésen, míg Mailát András a nemzetközi tapasztalattal is rendelkező kőbányai Leiner Krisztián ellen behúzta a 60kg-os aranyérmet.

A junior fiúk mezőnyében a korosztályos Európa-bajnok Oláh Levente ugyan mérkőzés nélkül győzött, de több kiváló csatára került sor. Nagy Mátyás Kovács Bertalan elleni sikere, valamint Frank Dániel győzelme Veiland László ellen mindenképpen figyelemreméltó, mindkét ökölvívó rengeteget fejlődött. Kozák Kevin (52 kg), Bari István (63 kg), a debreceni Hamar Levente (66 kg) és Tóth Adrián (80 kg) is remek riválissal szemben győzött. A nagyon várt szegedi csatát végül az elsőéves Megyeri Kolozs nyerte meg a 2019-es serdülő Eb-bronzérmes Petrovics Krisztoferrel szemben.

Részletes eredmények: ITT

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik