Ökölvívás: Mezei Petra az első magyar érmes a budvai ifjúsági Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.20. 16:15
Címkék
Az ökölvívók budvai ifjúsági Európa-bajnokságának ötödik versenynapján a 48 kilósok között szereplő Mezei Petra legyőzte ukrán ellenfelét, így elődöntőbe jutott, és már biztos érmesnek mondhatja magát.

A hazai ökölvívó-szakszövetség tájékoztatása szerint a budvai ifjúsági Európa-bajnokságon a lányok már az éremért léptek ringbe az ötödik versenynapon.

Mezei Petra (kékben) az első magyar érmes a budvai ifjúsági Eb-n Forrás: Magyar Ökölvívó-szakszövetség/Facebook
Mezei Petra (kékben) az első magyar érmes a budvai ifjúsági Eb-n Forrás: Magyar Ökölvívó-szakszövetség/Facebook

Mezei Petra (kékben) az első magyar érmes a budvai ifjúsági Eb-n  •  Forrás: Magyar Ökölvívó-szakszövetség/Facebook

A 48 kilósok között Mezei Petra nagyon energikus, támadó bokszot bemutatva, azonnal magához ragadta a kezdeményezést ukrán ellenfelével szemben. Jelizaveta Vojevudko több nagy eseményen is szerepelt már, de nem tudta megállítani a magyar rohamokat, így Mezei lett a női csapat első érmese az ifjúsági Európa-bajnokságon, miután bejutott az elődöntőbe.

A további három lány közül a 2019-ben junior Eb-bronzérmes Kovács Fanni Laura állt a legközelebb a győzelemhez, de nem tudta végig vinni azt a tempót, amely a török ellenféllel szemben elegendő lett volna.

„Mezei Petra végig dominált a ringben, olyan dinamika volt benne, amellyel felőrölte ukrán ellenfelét. Szépen építgette az előnyét menetről menetre, így a miskolci lány megszerezte a magyar csapat első érmét. Varga Boglárka nem tudott mit kezdeni a fordított alapállású görög ökölvívóval, habár mi támadtunk, ezeket rendre megelőzte az ellenfele. Kovács Fanni jól kezdett, az országos bajnoksághoz képest sokkal jobban bokszolt, de ahogy fáradt, úgy engedte egyre közelebb a rutinos török versenyzőt. Varga Franciska sorsolása nem volt szerencsés, a világbajnok orosz ellenfél klasszisokkal előttünk jár, így az első menetben kivettük versenyzőnket, nem kockáztattunk. Mind a négyen beletettek mindent a mérkőzésükbe, küzdeni akarásban nem volt hiány”– foglalta össze a versenynapot Seres Attila, a válogatott edzője.

Az ötödik napi eredmények az ifjúsági Európa-bajnokságon:
Női 48 kg, a 4 közé jutásért: Mezei Petra – Jelizaveta Vojevudko (ukrán) 5:0
Női 52 kg, a 4 közé jutásért: Kovács Fanni Laura – Gamze Soguksu (török) 0:5
Női 66 kg, a 4 közé jutásért: Varga Franciska – Azalia Amineva (orosz) feladta az első menetben
Női 75 kg, a 4 közé jutásért: Varga Boglárka – Vasziliki Sztavridu (görög) döntő fölényes vereség az első menetben

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik