Ökölvívás: két magyarért szoríthatunk az ifi vb keddi elődöntőiben

Vágólapra másolva!
2018.08.27. 17:47
Címkék
A nőknél is lesz magyar érmes! – summázhatjuk a lényeget a budapesti ifjúsági ökölvívó-világbajnokság hétfői történései után.

Jancsó Kornél–utanpotlassport.hu Két medál kerül a magyar bokszgyűjteménybe, miután Villás Veronika győzött a 17-18 évesek magyarországi vébéjének hétfői versenynapján, a 64 kilogrammos kategória negyeddöntőjében.Jancsó Kornél–utanpotlassport.hu Két medál kerül a magyar bokszgyűjteménybe, miután Villás Veronika győzött a 17-18 évesek magyarországi vébéjének hétfői versenynapján, a 64 kilogrammos kategória negyeddöntőjében.

A Vasas öklözője korábban több világversenyén is elbukott az éremszerzés kapujában, a Duna Arénában azonban nem hagyta elúszni a visszatérő lehetőséget: nyert olasz riválisával szemben, ezzel a négy közé jutott, vagyis minimum bronzérmes a korosztályos világbajnokságon!

Villás Veronika érmes a budapesti vb-n Forrás: boxing.hu
Villás Veronika érmes a budapesti vb-n Forrás: boxing.hu

Villás Veronika érmes a budapesti vb-n  •  Forrás: boxing.hu

A hétfő délutáni mérkőzés Villás-rohamokkal indult, többször is eltalálta nálánál magasabb és hosszabb karú vetélytársát, a marokkói születésű, a tavalyi junior Európa-bajnokságon bronzérmes Sabrina Er Raqiouit, megvolt az első menet. A második három perc kiegyenlítettebb csatát, de továbbra is öldöklő iramot hozott, amelyben inkább a magyar lány irányított. A meccs záró szakaszában két – okkal– fáradt, de változatlanul szívvel-lélekkel harcoló amazont láthattunk, ekkor már több volt a pontatlanság, bár még ekkor is szinte megállás nélkül csépelték egymást a felek.

Az eredményhirdetés pillanataiban mindkét oldalon eltört a mécses, a talján leányzónál a bánat, a miénknél a boldogság könnyei csordultak alá. Merthogy a végén mind az öt pontozó 29-28-at írt a lapjára, ám hárman is Villást jelölték meg győztesnek, s csupán ketten az olaszt, így – Orbán Adrián mellett – még egy magyarnak lesz jelenése a keddi elődöntőkben.

"Tudtam, hogy mire készüljek az olasz lány ellen, és éreztem, hogy ez bizony meglesz – értékelt lényegre törően Vera. – Annyi év után végre megvan a vb-érem, felemelő érzés ezt hazai pályán átélni."

A hétfő másik magyar szereplője, Fehér Koppány ugyanakkor okkal érezhet csalódottságot, hiszen neki nem sikerült a legjobb négy közé lépnie, mivel pontozásos vereséget szenvedett a plusz 91 kilósok negyeddöntőjében Damir Tojbajtól, az idén áprilisban ifjúsági Ázsia-bajnokságot nyert kazahtól.

"Nagyon sajnálom a kiesést, mert ez a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Egyelőre nem tudom, hogy mi nem működött…” – mondta a szupernehézsúlyú magyar, akinek a negyeddöntő tehát a végállomást jelentette.

További korosztályos híreink ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik