Ökölvívás: felemás rajt az ifjúsági világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2018.08.21. 20:07
Címkék
Öt magyar mutatkozott be a tizennyolc fős csapatból az ökölvívók budapesti ifjúsági világbajnokságának nyitónapján, s elfogadható mérleggel zártak, hiszen közülük hárman nyertek, míg ketten vesztesen hagyták el a szorítót.

Jancsó Kornélutanpotlassport.hu A kesztyűs leányok és legények sporttörténetileg hatodik, ám első ízben koedukált ifi vébéjén, amelyre végül 65 ország 359 ökölvívóját nevezték, kedden kora délután kondult meg először a gong. A hívó szóra a hatodik párban lépett a Duna Aréna mesterien letakart úszómedencéjének tetején kialakított két ring egyikébe az első magyar vb-szereplő. Barbosu Tiborra várt a csöppet sem könnyű lecke: a honi válogatott gárda bemutatkozó embereként állt a kötelek közé – pusztán a históriai hűség kedvéért– az A betűjelű ringben, ahol az idei korosztályos Afrika-bajnok várt rá a marokkói Eluarz Jaszin személyében. A Madárfészek Akadémia korábbi serdülő Európa-bajnoka nagy csatában, megosztott pontozással, ha nehezen is, de felülkerekedett ellenfelén, így győztes szereplésen van túl.Jancsó Kornélutanpotlassport.hu A kesztyűs leányok és legények sporttörténetileg hatodik, ám első ízben koedukált ifi vébéjén, amelyre végül 65 ország 359 ökölvívóját nevezték, kedden kora délután kondult meg először a gong. A hívó szóra a hatodik párban lépett a Duna Aréna mesterien letakart úszómedencéjének tetején kialakított két ring egyikébe az első magyar vb-szereplő. Barbosu Tiborra várt a csöppet sem könnyű lecke: a honi válogatott gárda bemutatkozó embereként állt a kötelek közé – pusztán a históriai hűség kedvéért– az A betűjelű ringben, ahol az idei korosztályos Afrika-bajnok várt rá a marokkói Eluarz Jaszin személyében. A Madárfészek Akadémia korábbi serdülő Európa-bajnoka nagy csatában, megosztott pontozással, ha nehezen is, de felülkerekedett ellenfelén, így győztes szereplésen van túl.

Az 57 kilós Matesz Viktória reménykeltő boksszal mutatkozott be a vb-n Forrás: boxing.hu
Az 57 kilós Matesz Viktória reménykeltő boksszal mutatkozott be a vb-n Forrás: boxing.hu

Az 57 kilós Matesz Viktória reménykeltő boksszal mutatkozott be a vb-n  •  Forrás: boxing.hu

Balzsay Károly szövetségi kapitány utóbb ekként kommentálta a történteket:

„Tibi szépen hozta a bal horgokat és a bal-jobb kombinációkat, amiket kértem tőle, de néha kicsit magára húzta ellenfelét. Várjuk a következő meccset, ilyen egy jó kezdet!”

A folytatás is remekül sikerült, hiszen a délutáni program további két magyar érdekeltségű meccsének végén ugyancsak honfitársunk kezét emelte magasba a vezetőbíró. A fiúkéhoz hasonlatosan kilencfős lánycsapatból előbb az 57 kilós Matesz Viktória intézte el könnyedén tajvani riválisát, Tao Jing-Jut, majd a 69 kilogrammos kategóriában bokszoló Ambrus Viktória hengerelte le algériai vetélytársát, Feroum Ferielt, akire a harmadik menetben számolni is kellett. Ambrus értékelése szerint ellenfele végig jött előre, semmi nem tántorította el a támadásoktól, de ő se hagyta magát:

„Ahogy tudtam, mentem előre én is. A végére már élveztem a bokszot, de jobb teljesítmény kell a későbbiekben” – jegyezte meg önkritikusan.

Az esti műsorban érintett két magyarnak viszont sajnálatos módon már nem termett babér. Az 52 kg-ban érdekelt Borsos Tamás akart, küzdött, de a Fülöp-szigetekről érkezett Anduyan Milenino jobbnak bizonyult nála. A 81 kilós Szinta Major Barbarának pedig végig sem ment a mérkőzése: az ukrán Karolina Mahno már az első három percben érvényre juttatta kiérleltebb tudását és nagyobb ütőerejét, minek nyomán a vezetőbíró a második rászámolást követően beszüntette az egyoldalúvá lényegülő küzdelmet.

További korosztályos híreink ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik