Ökölvívás: a szövetségi kapitány elégedett az U22-es válogatottal

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.01.23. 11:48
Címkék
A héten az újpesti Madárfészek-akadémián készül a felnőtt mellett az U22-es ökölvívó-válogatott is. Ennek kapcsán nyilatkozott Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Egyelőre a február nyolcadikán kezdődő Bocskai-emlékversenyre készül fővárosi edzőtáborában az ökölvívó-válogatott, amelynek U22-es részlege már elsősorban a márciusi, poreci Európa-bajnokságra fókuszál. A korosztályos együttes kiegészült két 16 éves ígérettel, a tavalyi, grúziai junior Eb-n győztes Oláh Leventével és bronzérmes Gémes Leventével.

Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség

 •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség

„Délelőttönként állóképességi és robbanékony erőfejlesztő gyakorlatokat végzünk közösen. A délutáni edzéseken a rengeteg technikai és taktikai fejlesztés történik mind szermunka, mind kesztyűs gyakorlatok keretében. A táborban részt vevő versenyzők jó állapotban vannak, és készen állnak a jövő heti brazilok elleni kesztyűzésre is.Az U22-es Európa-bajnokságig, valamint a felnőtt Eb rajtjáig még sok teendőnk van. Arra számítok, hogy egy nagyon kemény, de hasznos hét áll előttünk. Itthoni környezetben tudnak a versenyzőink kesztyűzni a világ egyik legerősebb csapatával, amelyet olimpiai- és világbajnoki érmesek alkotnak.”

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik