Női kosár: kidőltek a felnőttek, 15 éves játékost is bevet a PEAC-Pécs

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.31. 15:25
Címkék
A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatában várhatóan három tinédzser is debütál a szombati Győr elleni bajnokin, miután a felnőttkeretből többen sérüléssel vagy fertőzéssel küzdenek.

A járvány és a sérüléshullám alaposan megtizedelte a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatát, amely így három újoncot is bevet az utánpótlásból az Uni Győr otthonában szombaton 17 órakor kezdődő bajnoki mérkőzésen.

A PEAC-Pécsben három tini is kész a debütálásra Forrás: peacpecs.hu
A PEAC-Pécsben három tini is kész a debütálásra Forrás: peacpecs.hu

A PEAC-Pécsben három tini is kész a debütálásra  •  Forrás: peacpecs.hu

A klub honlapja kitér arra, hogy a sérülések is leginkább a fiatalokat sújtották. Az alapozáskor remekül teljesítő, és a bajnoki nyitányon nagyszerűen bemutatkozó 2002-es születésű Ilina Selcova a BEAC elleni amatőr találkozón szenvedett keresztszalag-szakadást. Az ígéretet már megoperálták, jelenleg a rehabilitációja zajlik, hosszú kihagyás vár rá. Ugyanezen a mérkőzésen a 19 éves Hegedűs Rebekának a bokája sérült meg, így esett ki hetekre, míg a vele egyidős Wentzel Nóra a Cegléd elleni találkozón egy ütközést követően kezdte fájlalni a kezét, majd a későbbi vizsgálatok törést állapítottak meg nála. Ő is túl van az operáción, több hónap múlva játszhat újra.

Közben a felnőttkeretből jó néhány játékosnak pozitív lett a koronavírustesztje, Csirke Ferenc vezetőedző keddi tréningjén hét kosárlabdázó tudott részt venni.

„A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia három juniorjátékosával kiegészülve vágunk neki a győri utazásnak. Amúgy is fiatal NB I A-s csapatunkhoz a hét második felében csatlakozók közül Drávecz Boróka a négyes poszton bevethető a maga 188 centis magasságával, Csényi Anna irányító és hátvéd posztokon mozog otthonosan, míg Laczkó Sárára az irányító szerepkörben lehet számítani. A friss negatív PCR-teszttel rendelkező fiatalok először a csütörtök esti edzésen kapcsolódtak be a PEAC-Pécs munkájába, velük kiegészülve tudott tíz játékosnak edzést tartani Csirke Ferenc vezetőedző. Bízunk benne, hogy mindegyikük szépen alakuló kosárlabda-karrierjének első igazi lépcsőfoka lehet a debütálás a pécsi élvonalbeli csapatban” – írja a peacpecs.hu.

Drávecz és Csényi egyaránt 2003-as születésű játékos, Laczkó még csak decemberben tölti a tizenhatot.

A szombati találkozón a győriek sem teljes kerettel vesznek részt, mert Iványi Dalma csapatát sem kerülte el a koronavírus.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik