Női kézi: Siófokon, majd Dániában készül az Eb-re a juniorválogatott

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.24. 15:42
Címkék
A hét végén játssza első felkészülési mérkőzéseit az U19-es Európa-bajnokságra készülő, a legutóbbi világversenyén aranyérmes junior lány kézilabda-válogatott.

Péntektől szűk két év után lép pályára újra nemzetközi mérkőzéseken a junior lány kézilabda-válogatott. A 2019-ben szlovéniai ifjúsági Eb-aranyérmes társaság ezúttal az U19-es, egyébként szintén Celjében rendezendő U19-es kontinensviadalra készül, a felkészülés első fontos állomása pedig a hét végi siófoki Négy Nemzet-torna lesz.

Siófoki és dániai tornával készül a magyar csapat az Eb-re Forrás: MKSZ
Siófoki és dániai tornával készül a magyar csapat az Eb-re Forrás: MKSZ

Siófoki és dániai tornával készül a magyar csapat az Eb-re  •  Forrás: MKSZ

Az ellenfél ezúttal időrendi sorrendben a svájci, a holland és az orosz együttes lesz, a múlt hét eleje óta együtt készülő csapat szövetségi edzőjét, ifj. Kiss Szilárdot kérdeztük az eddig látottakról.

„Egyelőre azt látjuk, hogy vegyes állapotban érkeztek az edzőtáborba a játékosok. Nagyon az elején vagyunk a felkészülésnek, de közben közelednek már a tétmérkőzések is. Május végén tétmérkőzést játszottak a lányok, így rövid volt a szünetük, ami egyúttal azt is jelenti, hogy gyorsabban vissza lehet őket hozni a meccsekbe. Tapasztaltunk pozitív jeleket is, a jobb oldalunk erősen hiányos, oda próbálunk megfelelő játékosokat találni, leginkább úgy, hogy bal oldalról teszünk át játékosokat.”

Ami pedig a siófoki, majd a jövő heti dániai tornát illeti, természetesen most még nem az eredményesség lesz a legfontosabb.

„Azt várom, hogy a végére nagyjából be tudjuk lőni, hol is tartunk. Lassan két éve nem játszottunk mérkőzést, megsaccolni sem lehet, hogy milyen erőt képviselnek ezek a riválisok. A két torna után biztosan okosabbak leszünk, emellett pedig természetesen a saját csapatunk kialakítása is kulcsfontosságú feladat.”

Junior lány kézilabda Négy Nemzet-torna, Siófok
06. 25., péntek: Magyarország–Svájc, 18
06. 26., szombat: Magyarország–Hollandia, 18
06. 27., vasárnap: Magyarország–Oroszország, 12
A junior lányválogatott kerete:
Kapusok: Bukovszky Anna (Váci NKSE), Csizmadia Fanni (Békéscsabai ENKSE), Németh Kata (Boglári Akadémia-SZISE), Zsigmond Panna (FTC)
Jobbszélsők: Feles Diána (HCD Gröbenzell), Pálffy Anna (Váci NKSE)
Jobbátlövők: -
Irányítók: Ballai Borbála (FTC), Besszer Borbála (Alba Fehérvár KC), Farkas Johanna (Boglári Akadémia-SZISE), Kajdon Blanka (Boglári Akadémia-SZISE), Kukely Anna (Békéscsabai ENKSE), Mlinkó Zsófia (Boglári Akadémia-SZISE)
Beállók: Bánhidi Barbara (Boglári Akadémia-SZISE), Faragó Luca (Boglári Akadémia-SZISE), Török Lilly (DVSC), Világos Diána (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: Bárdy Noémi (Váci NKSE), Ferenczy Diána (FTC), Juhász Gréta (Boglári Akadémia-SZISE), Koronczai Petra (Boglári Akadémia-SZISE)
Balszélsők: Mérai Maja (Boglári Akadémia-SZISE), Vámos Míra (Boglári Akadémia-SZISE)

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik