Női kézi: Elek Gábor szerint a szövetségi edző zseniális volt

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.17. 10:07
Címkék
Az egész hazai kézilabda-társadalmat lenyűgözte a női U20-as válogatott debreceni világbajnoki szereplése. Az aranyérmes társaságról Elek Gábor, az FTC női csapatának vezetőedzője beszélt a fradi.hu-nak. Szerinte a vb-siker támpontot ad, de most kell igazán észnél lenni.

UP-info Még néhány nappal a norvégok elleni felejthetetlen döntő után is fantasztikus kimondani: aranyérmes lett a magyar válogatott a debreceni női U20-as kézilabda-világbajnokságon.UP-info Még néhány nappal a norvégok elleni felejthetetlen döntő után is fantasztikus kimondani: aranyérmes lett a magyar válogatott a debreceni női U20-as kézilabda-világbajnokságon.

A juniorválogatott veretlenül lett világbajnok Debrecenben Forrás: MKSZ
A juniorválogatott veretlenül lett világbajnok Debrecenben Forrás: MKSZ

A juniorválogatott veretlenül lett világbajnok Debrecenben  •  Forrás: MKSZ

A torna végjátékát a helyszínen tekintette meg több felnőttválogatott kézilabdázó, a nagyok szövetségi kapitánya, Kim Ramusssen és az FTC női csapatának vezetőedzője, Elek Gábor is. A zöld-fehérek trénere afradi.hu-nak nyilatkozott a döntő után. Természetesen elégedett volt a látottakkal, már csak azért is mert saját játékosai is remekeltek, Faluvégi Dorottyát és Háfra Noémit a vb álomcsapatába is beválasztották.

„Lenyűgözött, amit láttam. Hosszú évek után először tapasztaltam azt, hogy a magyar válogatott tökéletesen mentes volt a klubérdekektől. Meggyőződésem, hogy ez is kellett a sikerhez. Nem lehetett nem észre venni a csapaton, hogy a tagjai imádják egymást. Felemelő volt élőben látni, amikor, például, a győri Fodor Csenge gólt lőtt, a kispadon először Márton Gréta, a posztrivális ugrott fel örömében.

Elek Gábor szerint fantasztikus sikert aratott a juniorcsapat, de most kell nagyon észnél lenni Fotó: Kovács Tamás
Elek Gábor szerint fantasztikus sikert aratott a juniorcsapat, de most kell nagyon észnél lenni Fotó: Kovács Tamás

Elek Gábor szerint fantasztikus sikert aratott a juniorcsapat, de most kell nagyon észnél lenni  •  Fotó: Kovács Tamás

A 47 éves szakvezető kiemelte kollégája, Golovin Vlagyimir munkáját is. Szerinte a szövetségi edző, zseniális munkát végzett, és remekül gazdálkodott a társaság lehetőségeivel. Ezen kívül kiemelte, nagy dolog, hogy a skandinávok korosztályos együttesét a csoportkör után a fináléban is sikerült legyőzni.

Óriási fegyverténynek tartom, hogy a norvég csapatot fizikálisan és mentálisan is le tudtuk lépni – méghozzá kétszer! Fantasztikus volt átélni ezt az egészet, meghatódva néztem végig az eredményhirdetést.”

De vajon mit jelent a jövőre nézve a bravúros szereplés? Mire lehet a debreceni két hétből következtetni?

„Támpontot ad, az biztos, de észnél kell lennünk, mert ilyenkor van benne a veszély, hogy elrontjuk a játékosokat. Például a túlzott elvárásokkal, de ugyanúgy a túlsztárolással is. Jellemző ránk, hogy a kudarcokat is túlfújjuk, most ezt a sikert sem szabad túldimenzionálni. Ki kell tenni a vitrinbe, aztán alázatosan dolgozni tovább – azzal a sportági összefogással, amelyet most tapasztaltunk, mert egyértelműen ez a helyes út.”

A teljes cikk a fradi.hu-n olvasható.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik