NB I: négy forduló óta játszanak ezer perc felett a 21 év alattiak

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.02.16. 09:00
Címkék
Az NB I 21. fordulójában, nyolc együttesben tizenöten összesen 1080 percet töltöttek a pályán a 2000. január 1-jén vagy az után született, magyar fiatalok közül.

Ha posztok szerint nem is jönne ki egy komplett kezdőcsapat azon fiatalokból, akik végig a pályán szemlélhették a 21. forduló történéseit az NB I-ben, számszakilag mégis fel tudunk mutatni tizenegy magyar labdarúgót, akiknek az irányába szüntelen a vezetőedzői bizalom. A Honvéd ellen vívott kiesési rangadót megnyerő Budafoki MTE együttesében rögtön négyen is elmondhatták magukról a 2000. január 1-jén vagy az után született reménységek közül, hogy végigjátszották a találkozót. A Puskás-díjas Zsóri Dániel (20), illetve a télen kölcsönvett Csonka András (20), Zeke Márió (20) duó mellett ezúttal Huszti András (20) is a maximális 90 perccel növelte évadbeli statisztikáját, míg a tabellán utolsó előtti helyen szerénykedő kispestieknél ismét csak Szendrei Norbert (20) mutathatta meg képességeit. Az őszi szezonhoz képest tavasszal a Honvédban estek vissza legerőteljesebben az U20-as magyar játékpercek. Ráadásul a Budafok ellen a már említett, amúgy stabil alapembernek számító Szendreinek sem jött ki a lépés: a második felvonás elején a testével egy kapufáról kipattanó labdát a saját kapujába juttatott.Zsóri Dániel (20), illetve a télen kölcsönvett Csonka András (20), Zeke Márió (20) duó mellett ezúttal Huszti András (20) is a maximális 90 perccel növelte évadbeli statisztikáját, míg a tabellán utolsó előtti helyen szerénykedő kispestieknél ismét csak Szendrei Norbert (20) mutathatta meg képességeit. Az őszi szezonhoz képest tavasszal a Honvédban estek vissza legerőteljesebben az U20-as magyar játékpercek. Ráadásul a Budafok ellen a már említett, amúgy stabil alapembernek számító Szendreinek sem jött ki a lépés: a második felvonás elején a testével egy kapufáról kipattanó labdát a saját kapujába juttatott.

Az U21-es válogatott Kiss Tamás (feketében) bombaformában játszik az NB I-ben Forrás: Puskás Akadémia/Facebook
Az U21-es válogatott Kiss Tamás (feketében) bombaformában játszik az NB I-ben Forrás: Puskás Akadémia/Facebook

Az U21-es válogatott Kiss Tamás (feketében) bombaformában játszik az NB I-ben  •  Forrás: Puskás Akadémia/Facebook

A Puskás Akadémiában jó formában futballozó Kiss Tamás (20) viszont annál inkább élvezheti manapság a játékot. A részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságra készülő támadó a Paks ellen is betalált, az elmúlt három fordulóban két gólt jegyzett. A Ferencváros legfőbb üldözőjévé előlépő felcsútiak Bognár György csapatát is felülmúlták. A vendégeknél a Mol Fehérvártól kölcsönvett Tamás Olivér (19) Kisshez hasonlóan az elejétől a mérkőzés végéig játszott. A 2003-as születésű, az előző körben szerzett góljával rekordot döntő Szendrei Ákos (17) most nem lépett pályára, sőt a cserepadon sem kapott helyet.

Az MTK Budapestben ellenben Schön Szabolcs (20), Mezei Szabolcs (20), Kata Mihály (18) és Varju Benedek (19) egyaránt lehetőséget kapott, utóbbi csereként szállt be a Mol Fehérvár ellen megnyert mérkőzésbe. Mellettük még az újpesti Csongvai Áron (20) és a kisvárdai Kovácsréti Márk (20) is győzelmet ünnepelt csapatával, míg a zalaegerszegi Szánthó Regőnek (20) és Németh Eriknek (20) nem volt oka az örömködésre. Utóbbi legfeljebb amiatt lehetett boldog, hogy a 14. forduló után végre másodszor is pályára léphetett az élvonalban.

A sereghajtó Diósgyőrben a középső védő Szűcs Kornél (19) már legalább a cserepadra visszatérhetett, de sajnos úgy fest, így is kikerült a pikszisből a megannyi légióssal felturbózott miskolci együttesben. Miközben Zoran Zekic vezetőedző regnálása alatt eddig egyetlen percet sem töltött pályán 21 év alatti magyar játékos, Mezőkövesden az egész évadot tekintve helytálló ez a kijelentés. Pintér Attila csapata az egyetlen, amelyben még senki sem mutathatta meg magát a vizsgált korosztályból.

AZ U20-AS MAGYAR FIATALOK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 21. FORDULÓJÁBAN
Csapatonként
Budafok: 90+90+90+90=360 perc
MTK: 90+90+90+14=284
Bp. Honvéd: 90
Paks: 90
PAFC: 90
Újpest: 90
ZTE: 46+7=53
Kisvárda: 23
Játékosonként
Zsóri Dániel (Budafok): 90 perc
Huszti András (Budafok): 90
Csonka András (Budafok): 90
Zeke Márió (Budafok): 90
Mezei Szabolcs (MTK): 90
Schön Szabolcs (MTK): 90
Kata Mihály (MTK): 90
Szendrei Norbert (Bp. Honvéd): 90
Tamás Olivér (Paks): 90
Kiss Tamás (PAFC): 90
Csongvai Áron (Újpest): 90
Szánthó Regő (ZTE): 46
Kovácsréti Márk (Kisvárda): 23
Varju Benedek (MTK): 14
Németh Erik (ZTE): 7
Összesen: 1080 perc

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik