Motorsport: a vártnál is jobban teljesítenek a Fairium NGRT versenyzői

Nagy Dániel utanpotlassport.huNagy Dániel utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 08:56
Címkék
A Fairium NGRT csapatfőnökével, Stefano Favaróval beszélgettünk a szezon első feléről, a fiatal motorosok eddigi teljesítményéről és a következő időszakról.

A Fairium Next Generation Riders Team motorosai a Northern Talent Cup és az Ohvale Coppa Italia sorozataiban is túl vannak a versenyszezon felén, elégedettségük pedig egyáltalán nem véletlen: remekül teljesítenek, sorban érkeznek a dobogós helyezések, az összetettben jó pozíciókból várhatják a hátralévő versenyeket. A korábban Talmácsi Gábort is menedzselő Stefano Favaro büszke a csapatára, ez pedig az Utánpótlássportnak adott interjúján is érződik.Talmácsi Gábort is menedzselő Stefano Favaro büszke a csapatára, ez pedig az Utánpótlássportnak adott interjúján is érződik.

„A Northern Talent Cup esetében Rossi Moor dobogós helyezései nem voltak meglepő eredmények, a bajnokság előtti célunk ez volt, hogy minél többször álljon az idény során pódiumon. Bármire képes, ezt a futamok során is bizonyította, ezzel pedig a szakma figyelmét is felkeltette; szeretnénk, ha ezt a szintet a jövőben is tartaná. Egyre jobban ismeri a motort, így minden esélye megvan a fejlődésre” – magyarázza az olasz szakember.

Rossi Moor Forrás: p1race.hu
Rossi Moor Forrás: p1race.hu

Rossi Moor  •  Forrás: p1race.hu

Az amerikai-magyar Rossi Moor a legutóbbi, Assenben rendezett versenyen is kiválóan száguldott, és bár a szombati futamon az eső megtréfálta, vasárnap már senki nem tudta őt megelőzni. Ezzel az eredményével az összetett harmadik helyét foglalja el 100 szerzett ponttal, három versenyhétvégével az európai utánpótlás-sorozat vége előtt. A szintén a Northern Talent Cup mezőnyében repesztő Farkas Kevinétől viszont elváltak a csapat útjai, így a hátralévő fordulókban Rossi egyedül fogja képviselni az NTC-n a Fairium NGRT-t.

Az Ohvale Coppa Italiában sem tétlenkedtek a csapat versenyzői, Lukács Tamás, Lőrinc László és Matteo Masili is megmutatta, hogy komolyan kell velük számolni a mezőnyben.

„Matteo már korábban is letette a névjegyét ebben a sorozatban, így tudtuk, hogy esélyesként lehet vele számolni. A Coppa Italia felkészülésként is szolgál számára, hiszen a MiniGP Seriesben is rajthoz fog állni, ami ebben a hónapban kezdődik. Lukács Tomival és Lőrinc Lászlóval a top 5-öt beszéltük előzetes célként, de ők is felülmúlták a várakozásokat: mindketten álltak már dobogón, összesítettben pedig ott vannak az élmezőnyben. Ők sem állnak meg a Coppa után, folytatják a versenyzést nemzetközi szinten.”

További korosztályos híreinkMOTORSPORTBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik