Labdarúgás: legyőzte a svájciakat az U18-as válogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.20. 19:44
Címkék
A magyar U18-as labdarúgó-válogatott 2–1 nyert a svájci korosztályos nemzeti csapat ellen Szombathelyen.

A magyar U18-as labdarúgó-válogatott szerdán a svájciak ellen játszott felkészülési mérkőzést Szombathelyen.

Legyőzte a svájciakat az U19-es válogatott Fotó: Unger Tamás/vaol.hu
Legyőzte a svájciakat az U19-es válogatott Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

Legyőzte a svájciakat az U18-as válogatott  •  Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

Az mlsz.hu beszámolója szerint mindkét csapat bátor támadójátékkal kezdte a mérkőzést, Gruber Zsombor a 19. percben büntetőt rontott, de magyar előnnyel vonultak félidőre a csapatok, miután a 42. Krajcsovics Ábel távolról, az oldalvonal közeléből kapura ívelt, a labda pedig a bal saroknál a hálóba hullott (1–0).

A szünetben a vendégek ötöt, a hazaiak kettőt cseréltek. A második félidőt lendületesen kezdte a svájci csapat, több nagy lehetősége is volt a gólszerzésre, és egyet ki is használt: egy rövid felszabadítási kísérletet követően Nico Rissi a jobbösszekötő helyéről, 15 méterről bombázott a léc alá (1–1). Az egyenlítést követően is svájci együttes irányított, a magyar válogatott a labdaszerzéseket követő gyors ellentámadásokkal próbált veszélyt teremteni. A 70. percben Kocsis Dominik pontosan passzolt középre, az érkező Szijjártó Ármin három lépésről a hálóba továbbított (2–1).

A hajrában Simon Barnabás még bemutatott egy bravúrt, de a magyar csapat előtt is adódtak lehetőségek. Az eredmény nem változott.

„Nagyon örülök a sikernek, hiszen nagy szüksége volt már a válogatottnak egy győzelemre. Az első félidei játékunk kifejezetten tetszett, sok helyzetet dolgoztunk ki, akár több gólt is szerezhettünk volna. A második félidőben a svájciak veszélyesebbek voltak, de minden játékosom sokat tett a győzelemért, amikor kellett, elszántan védekeztek, és komoly mentális erőről tanúbizonyságot téve nyerték meg a találkozót”–értékelt a lefújás után Oross Márton szövetségi edző.

U18-AS VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, SZOMBATHELY
Magyarország–Svájc 2–1 (1–0)

Magyarország:Simon Barnabás - Kaján Norbert, Yaakobishvili Antal, Lénárt Gábor, Fábián Bence - Jurek Gábor (Dénes Adrián, 61.), Tuboly Máté (Kocsis Dominik, 46.), Sipos Szabolcs, Krajcsovics Ábel (Szijjártó Ármini, 61.) - Gruber Zsombor (Rácz Balázs, 61.), Bakti Balázs (Keresztes Noel, 46.)
Svájc:Lukas Steiner (Brian Ernest Atangana, 46.) - Elia Kurzidim (Jonas Helg, 46.), Mischa Beeli, Roggerio Nyakosi (Lendrit Shala, 46., Edon Berisha, 69.), Leny Meyer (Exaucé Leo Luwawa, 46.) - Dion Kacuri, Ronaldo Dantas Fernandes, Amin Hajoubi (Leon Avdullahu, 46.) - Lois Ndema (Rigal Rangin, 61.), Malko Sartoretti (Alexandro Dias Patricio, 61.), Nico Rissi
Gólszerző: Krajcsovics, Szijjártó, ill. Rissi

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik