Labdarúgás: ismét az MTK fiataljai játszották a legtöbbet az NB I-ben

Hornyák Balázs utanpotlassport.huHornyák Balázs utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.03.09. 08:45
Címkék
A labdarúgó NB I 25. fordulójában – az előző két játéknaphoz képest – csökkentek az U21-es játékosok pályán töltött percei. Hét együttesben tizenheten összesen 920 percet játszottak a 2000. január 1-jén vagy az után született, magyar fiatalok közül.

Visszaesés figyelhető meg az előző fordulókhoz képest a 21 év alatti magyarok játékperceiben. A tavaszi idényben a legutóbbi hétvége mellett csak egy alkalommal esett ezer perc alá a feltörekvő futballisták játékideje. Ám ez a tény legkevésbé sem az MTK Budapest csapata miatt van, ugyanisa fővárosiak a DVTK otthonában négy utánpótláskorúval léptek pályára. Michael Boris az alapembereknek számító Schön Szabolcsnak (20), Mezei Szabolcsnak (20) és Kata Mihálynak (18) szavazott bizalmat a kezdőtizenegyben, továbbá a 19 éves Varju Benedeket csereként küldte be. Ezzel az MTK a játéknap legtöbb fiatalpercét tudhatja magáénak. Az utánpótláskorú magyar játékos nélkül szereplő Diósgyőrrel szemben gólnélküli döntetlenre végeztek a kék-fehérek.Michael Boris az alapembereknek számító Schön Szabolcsnak (20), Mezei Szabolcsnak (20) és Kata Mihálynak (18) szavazott bizalmat a kezdőtizenegyben, továbbá a 19 éves Varju Benedeket csereként küldte be. Ezzel az MTK a játéknap legtöbb fiatalpercét tudhatja magáénak. Az utánpótláskorú magyar játékos nélkül szereplő Diósgyőrrel szemben gólnélküli döntetlenre végeztek a kék-fehérek.

Schön Szabolccsal (fehérben) a soraiban döntetlenre végzett az MTK a Diósgyőr ellen Forrás: MTK Budapest
Schön Szabolccsal (fehérben) a soraiban döntetlenre végzett az MTK a Diósgyőr ellen Forrás: MTK Budapest

Schön Szabolccsal (fehérben) a soraiban döntetlenre végzett az MTK a Diósgyőr ellen  •  Forrás: MTK Budapest

A Budafok mindössze hét perccel maradt el az MTK-tól a 2000 után születettek percmutatóit illetően. Eközben az újonc BMTE játékosa, Skribek Alen szerezte a forduló egyetlen U21-es találatát. A 19 éves csatár a Mol Fehérvár elleni hazai mérkőzésen már a hatodik gólját lőtte az évadban. A kiesés elől menekülő piros-feketék kezdőjéből továbbra is kirobbanthatatlan a két húszéves András, Csonka és Huszti. Míg a Puskás-díjas Zsóri DánielnekCsizmadia Csaba gárdájában ezúttal 19 perc, illetve egy öngól jutott osztályrészül, amellyel a Fehérvár 2–1-re nyert a budafokiak stadionjában.

A tavaszi szezonban továbbra sem számíthatunk Pintér Attila csapatában a 21 év alatti hazai reménységek játékára. AMezőkövesdben a 12-ből egyedüli klubként egyetlen percet sem kaptak eddig a korosztályos fiatalok a 2020/21-es bajnoki évadban. Ezzel szemben paksi vendégjátékuk során a hazai alakulatban a 19 éves Tamás Olivér az elejétől a végéig, Szabó Bálint pedig egy félidőn keresztül bizonyíthatott.

A fiatalok játékidőrangsorát még mindig a felcsúti Kiss Tamás (20) vezeti. A húszéves támadó 89 percet kapott Hornyák Zsolttól az Újpest ellen. A lilák kezdőjében Csongvai Áron szűk egy órát játszott.

Szendrei Norbert (20) immár sorozatban tizenkettedik alkalommal szerepelt a Budapest Honvédban; nála még kevesebb ideje volt csapattársának, Kocsis Dominiknek. A kisvárdai oldalon Kovácsréti Márk hiányában hiába kerestünk fiatal magyar játékost a keretben.

A Zalaegerszeg a Bajnokok Ligáját is megjárt Ferencvárost fogadta Németh Erikkel (20) a védelme közepén. Németh egymást követő harmadik 90 percét játszotta végig a bajnokságban. A 2–2-re végződő mérkőzés végén Boér Gábor időhúzó csere gyanánt pályára küldte Szalay Szabolcsot (19) és Kovács Barnabást (18) is.

AZ U21-ES MAGYAR FIATALOK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 25. FORDULÓJÁBAN
Csapatonként
MTK: 90+90+57+23=260 perc
Budafok: 90+82+63+18=253
Paks: 90+45=135
ZTE: 90+2+1=93
PAFC: 89
Újpest: 56
Bp. Honvéd: 23+11=34
Játékosonként
Schön Szabolcs (MTK): 90 perc
Kata Mihály (MTK): 90
Mezei Szabolcs (MTK): 57
Varju Benedek (MTK): 23
Csonka András (Budafok): 90
Huszti András (Budafok): 82
Skribek Alen (Budafok): 63
Zsóri Dániel (Budafok): 18
Tamás Olivér (Paks): 90
Szabó Bálint (Paks): 45
Németh Erik (ZTE): 90
Szalay Szabolcs (ZTE): 2
Kovács Barnabás (ZTE): 1
Kiss Tamás (PAFC): 89
Csongvai Áron (Újpest): 56
Szendrei Norbert (Bp. Honvéd): 23
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd): 11
Összesen: 920 perc

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik