Labdarúgás: győzelem az U17-es női Eb-selejtezőn

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 15:58
Címkék
Szoros mérkőzésen 1−0-s győzelmet aratott U17-es leány labdarúgó-válogatottunk a szkopjei Európa-bajnoki selejtezőtorna első fordulójában. A Schumi Dorottya vezette együttes Pápai Emőke góljának köszönhetően múlta felül a továbbjutásra esélyes bosnyákokat, így jó pozícióból várhatja a házigazda macedónok elleni találkozót.

L.S - utanpotlassport.huAz elitkörbe jutást tűzte ki célul U17-es leány labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezősorozat kezdetekor. A tavaszi folytatáshoz a franciákon, a bosnyákokon, illetve a minitornának otthont adó macedónokon át vezet az út, a csoport első két helyezettje biztosan harcban marad az Eb-szereplésért.L.S - utanpotlassport.huAz elitkörbe jutást tűzte ki célul U17-es leány labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezősorozat kezdetekor. A tavaszi folytatáshoz a franciákon, a bosnyákokon, illetve a minitornának otthont adó macedónokon át vezet az út, a csoport első két helyezettje biztosan harcban marad az Eb-szereplésért.

Győzelemmel startolt az Eb-selejtezőcsoportban U17-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu
Győzelemmel startolt az Eb-selejtezőcsoportban U17-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu

Győzelemmel startolt az Eb-selejtezőcsoportban U17-es női válogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

A szkopjei csoportkör nyitónapján Schumi Dorottya együttese a bosnyákokkal nézett farkasszemet, az előzetes várakozások szoros mérkőzést ígértek. Amilyen kiélezett, olyan fontos volt a találkozó, hiszen a franciák mellett vélhetően ez a két együttes harcolhat majd a továbbjutásért a tízes sorszámú kvartettben.

A mérkőzés első harminc perce a mieinkről szólt, a délszláv rivális nem veszélyeztette Halla Petra kapuját, míg a magyar csapat hatszor kísérletezett. Az erőfeszítéseket siker koronázta, amikor Czellér Dorottya passzából Pápai Emőke megszerezte a vezetést (1−0). A gól után sem alakult át a mérkőzés képe, megérdemelt előnnyel vonulhatott pihenőre a magyar együttes.

A fordulást követően megmaradt a mezőnyfölény, noha a bosnyákok mindent megtettek az egyenlítésért. Habár a kaput csak egyszer találták el, a hajrában nyomás alá helyezték válogatottunkat, amely azonban állta a sarat. Schumi Dorottya tanítványai megőrizték az előnyt a lefújásig, így rendkívül fontos győzelmet arattak az első játéknapon.

„A labdabirtoklási fölényünk végig megvolt, de egy percre sem nyugodhattunk meg, mert a kontrára játszó bosnyákok veszélyes ellentámadásokat vezettek, próbálták gyorsan megjátszani a labdákat. Jól reagáltuk le ezt a taktikát, szervezetten védekeztünk, zártuk a területeket, de a legfontosabb az volt, hogy mentálisan nagyszerűen álltak a meccshez a lányok, nagyot küzdöttek a győzelemért. A helyzeteink alapján kicsit korábban eldönthettük volna a mérkőzést, detöbb nagy lehetőségünk kimaradt. Bízom benne, hogy vasárnap ugyanezzel a hozzáállással lépünk pályára a házigazdák elleni mérkőzésen is”– nyilatkozta a mérkőzés után a szövetségi edzőaz mlsz.hu-n.

A magyar válogatott vasárnap a macedónok ellen folytatja szereplését az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban.

U17-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐTORNA, SZKOPJE (MACEDÓNIA)
Magyarország−Bosznia-Hercegovina 1−0 (1−0)
Magyarország:
Halla− Ott, Buzás, Fördős, Róth− Papp L., Pápai (Török 95.), Nagy Virág− Czellér (Fülöp 83.), Nagy Vanessza, Zsédely (Gaál 90.). Szövetségi edző: Schumi Dorottya
Bosznia-Hercegovina:Bešić− Sipović, Crnac, Vasiljević, Barać− Latinčić (Haračić 72.), Husić,Hasić−Krajšumović (Marković 72.),Krajnić,Mujkić. Szövetségi edző:Ilija Lučić
Gól:Pápai (31.)

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik