UP-info utanpotlassport.hu 2021.10.27 11:47 Frissítve: 2021.10.27 11:53

Labdarúgás: döntetlennel debütált az U15-ös válogatott

A magyar U15-ös labdarúgó-válogatott a szlovén korosztályos együttes elleni 2–2-es döntetlennel debütált a nemzetközi porondon.

A legfiatalabb válogatott korosztály együttese a kiválasztó edzőtáborokat követően lejátszotta első nemzetközi mérkőzését, méghozzá Szlovénia ellen, a Zala megyei Nován.

Döntetlent játszottak első nemzetközi meccsükön az U15-ös fiatalok Forrás: MLSZ

Döntetlent játszottak első nemzetközi meccsükön az U15-ös fiatalok  •  Forrás: MLSZ

Az MLSZ beszámolója szerint a szlovén válogatott fizikális fölénye ellenére a magyar válogatott irányította a mérkőzést, több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, és néhány veszélyes lövése is volt az első félórában. A vendégek a 31. percben egy kontra végén vezetést szereztek, de még a szünet előtt jött az egyenlítés: egy jobb oldali akció végén Hajdu Bálint érkezett a beadásra, elsőre még a kapufára fejelt, ám a kipattanót a hálóba pofozta (1–1).

A második félidőben is megvoltak a magyar helyzetek a vezetés megszerzéséhez, de egy kontra végén ismét a szlovénok kerültek előnybe, a lefújás előtti percekben azonban újra sikerült gólt szereznie a hazaiaknak: Németh Hunor szabadrúgását követően a kapusról kipattanó labdát Hős Zsombor továbbította a kapuba, beállítva a 2–2-es végeredményt.

„Ennek a korosztálynak ez volt az első nemzetközi megmérettetése, remélem, még sok hasonló összecsapás követi a mostanit az előttünk álló időszakban. A legfontosabb, hogy mindenki hasznosítsa a nemzetközi színtéren megszerzett tapasztalatokat, folyamatosan az lebegjen a játékosok szeme előtt, hogy hová szeretnének eljutni labdarúgóként, és ennek megfelelően teljesítsenek az klubcsapatuk edzésein, valamint a bajnoki mérkőzéseken” – mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Sándor György, a magyar csapat szövetségi edzője.

A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással, ezúttal a határ túloldalán, Gornja Radgonán.

Magyarország-Szlovénia 2–2 (1–1)
Magyarország: Tompa Ákos (Kátai-Urbán Marcell, 41.) - Garai Zétény, Freyer Kristóf, Kovács Kristóf (Barna Pál, 41.), Bencsetler Máté - Hajdu Bálint (Kun Ákos, 71.), Németh Hunor Vajk - Szabó Csongor (Hős Zsombor, 71.), Kugyela Zalán (Jádl Balázs, 51.), Vitályos Viktor - Mondovics Kevin (Szép Márton, 58.)
Gólszerzők: Hajdu, Hős, ill. J. Prasket (2)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.