Nagy Dániel utanpotlassport.hu 2021.06.11 18:00 Frissítve: 2021.06.11 18:29

Labdarúgás: Biben kulcsszerepet vállalt az U19-es bajnoki címben

Szombaton hivatalosan is befejeződnek az U19-esek A csoportjának küzdelmei, amelyet – ahogy június elején eldőlt – az MTK Budapest labdarúgócsapata nyert meg. Az egyesület egyik kulcsembere kétségtelenül a 17 éves Biben Barnabás volt, aki nem csak a fiatalok között, hanem a felnőtt NB I-ben is megmutathatta már tudását.

Június másodikán, az ETO FC Győr elleni rangadó lefújásával biztossá vált, hogy az MTK Budapest labdarúgócsapata végez az U19-es A csoport első helyén. A kék-fehérek 3–0-ra győzték le a győrieket, ezzel pedig matematikailag is bebiztosították a tabella tetején betöltött pozíciójukat. Jelentősen hozzájárult a sikerhez a középpályás Biben Barnabás játéka, akire nem csak az utánpótlásban, hanem a felnőttek között is számítottak a klubnál a 2020/2021-es évadban.

Biben gólöröme a Vasas Kubala Akadémia ellen Forrás:  sandorkaroly.hu

Biben gólöröme a Vasas Kubala Akadémia ellen  •  Forrás: sandorkaroly.hu

„Nagyon jó csapattal indultunk neki az idénynek, az első félévben viszont a vírus igencsak megnehezítette a mi életünket is. Sokan kiestek a kezdősorból, nem nagyon volt olyan meccs, amikor ne lett volna hiányzónk. Emellé jött a felnőttek közé való feljátszás, amely többünket is érintett már az ősz folyamán is. Talán a decemberi hónap sikerült a leggyengébben, a hetedik helyig estünk vissza, így végül abban a pozícióban sikerült bejutni az A csoportba. Tavasszal sikerült megmutatni, hogy a miénk az egyik legerősebb csapat a korosztályban, sorban jöttek a győzelmek, egy idő után pedig már a bajnoki cím megszerzése is reális céllá vált. Szerencsére végig kitartott a jó forma, nyertük a rangadóink nagy részét, így pedig meglett az arany is – értékeli a szezont Biben, aki nagy eséllyel megnyeri hét tavaszi találatával az A csoport gólkirályi címét is. – Örülök, hogy gólokkal is segíthettem a csapatnak. Jó idényt tudhatok magam mögött, ebből nem szeretnék lejjebb adni a jövőben sem.”

A 17 éves játékos számára tavaly ősszel már a felnőtt NB I-es bemutatkozás pillanata is eljött, amikor volt csapata, a Puskás Akadémia ellen csereként állhatott be. A debütálással együtt végül tizenegy mérkőzésen kapott lehetőséget a nagyok között, kétszer ráadásul – a Ferencváros és a Paks ellen – a kezdő tizenegy tagjaként.

Forrás: sandorkaroly.hu

 •  Forrás: sandorkaroly.hu

„Természetesen megvolt a pikantériája a debütálásnak, különleges érzés egy olyan klub ellen pályára lépni, ahol éveket töltöttem el korábban. Felejthetetlen élmény marad, hogy 16 évesen már a nagyok között játszhattam. Ha választani kéne a debütálás, vagy a Ferencváros elleni első kezdésem között, hát… Lehetetlen lenne. Most is kiráz a hideg, mikor ezekre a pillanatokra gondolok.”

Bár sikeres szezont tudhat maga mögött, Biben Barnabás már a jövőre is gondol, hiszen nagy megmérettetések állnak előtte.

„Úgy néz ki, hogy a felnőttekkel kezdem meg a felkészülést, amit már nagyon várok. Próbálom a lehető legtöbbet tanulni közöttük, és remélem, a következő évadban is lesz lehetőségem az NB I-ben játszani. Az U19-es gárdával a bajnoki címnek köszönhetően indulási jogot szereztünk a Youth League-be, az ifi BL-be; amellett, hogy nagyszerű lehetőség lesz nemzetközi porondon is megmutatni magunkat, az eredmény sem lesz másodlagos: a lehető legmesszebb szeretnénk jutni.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.