B. L. utanpotlassport.hu 2022.09.28 20:04 Frissítve: 2022.09.28 20:10

Labdarúgás: Balogh Botond élvezte a játékot az U21-es válogatottban

Március után játszott végig tétmérkőzéseket Balogh Botond, az U21-es labdarúgó-válogatott Parmában légióskodó húszéves középhátvédje, aki a litvánok legyőzése után portálunknak elmondta, nagy potenciált lát az újjáalakult, jó hozzáállással dolgozó nemzeti csapatban, ám van még mit csiszolni a játékán.

Az újjáalakuló magyar U21-es válogatott két győztes felkészülési meccsen van túl Forrás: mlsz.hu

Az újjáalakuló magyar U21-es válogatott két győztes felkészülési meccsen van túl  •  Forrás: mlsz.hu

Bulgária legyőzése után Litvánia ellen is 1–0-ra nyert az újjáalakuló U21-es válogatott, így elmondható, hogy sikeres felkészülésen van túl a gárda. A korosztályos nemzeti csapat legközelebb ősszel játszik tétmérkőzést, csaknem egy év múlva Eb-selejtezők várnak rá, ám addig is összetartásokon, valamint előkészületi találkozókon csiszolódhat össze.

Bár sokan voltak, akik első meccseiket játszották a legidősebb korosztályos válogatottban, talán nem lövünk mellé azzal, ha azt állítjuk, a csapatkapitányi tisztséget betöltő Balogh Botond számára jelentette a legtöbbet a két tesztmeccs. A Parma húszéves belső védője ebben az idényben mindössze egy bajnokin jutott szóhoz a Serie B-ben szereplő csapatában, tizennégy játékperccel a lábában érkezett meg a telki összetartásra. Bár az utóbbi időszakban nem kapott meccsterhelést, jó teljesítménnyel rukkolt ki, erőnléti problémái sem voltak.

"A Bulgária elleni találkozó előtt volt bennem némi félsz, vajon hogyan bírja majd a testem az igénybevételt, ugyanis március óta nem játszottam végig egyetlen meccset sem – nyilatkozta portálunknak Balogh Botond, aki 2021-ben a felnőttválogatottban is pályára lépett. – Utóbb kijelenthetem, jó erőben éreztem magam, nem jelentett nehézséget néhány nap leforgása alatt két mérkőzést is végigjátszani. Az edzéseken is bírtam szuflával, úgyhogy kiderült, jó az erőnlétem. Rég voltam játékban, a bolgárok elleni meccs elején ezért a tutira mentem, hogy meglegyen az önbizalmam, ezután pedig azt vállaltam a pályán, amit szoktam. Élveztem a játékot, örültem neki, hogy volt néhány jó szerelésem és mentésem is. Az a célom, hogy ismét játékba lendüljek, ehhez pedig nagyon jól jött ez a két találkozó."

Az U21-es válogatott a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőin a várakozáson alul teljesített, negyedikként végzett Németország, Izrael és Lengyelország mögött, s többször is érte kritika a csapatot. A mostani brigád hozzáállásával azonban nem lesz probléma – ez olvasható ki legalábbis Balogh Botond szavaiból.

"Mindenki beleállt a melóba, jó hozzáállással dolgozott a társaság. A pályán azt tapasztaltam, hogy mindenki mindent megtesz a másikért, egységesebbnek tűnik a csapat, mint korábban volt. A hangulat is jobb volt, esténként sokszor összeültünk játszani, kártyázni, megnéztük a felnőttválogatott Nemzetek Ligája-mérkőzéseit, szóval élveztük az együtt töltött időt. Telkiben tíz napot készültünk együtt, az edzéseken a taktika elsajátítására helyeztük a hangsúlyt, védekezésben és támadásban is gyakoroltunk különböző alaphelyzeteket, elemeket."

A korosztályos válogatott javára írandó, hogy mindkét tesztmérkőzését kapott gól nélkül tudta le, ugyanakkor támadójátékban még előre kell lépjen. Az első erőpróbákon nyújtott produkció bizakodásra ad okot, ám lesz még munkája bőven a Gera Zoltán szövetségi edző vezette szakmai stábnak.

"A pályán nyújtott teljesítményünkön van még mit csiszolni, de a felkészülési meccsek azt a célt szolgálják, hogy elsajátítsuk az edző elképzeléseit – folytatta a tehetséges bekk. – A játék képe alapján Bulgária ellen nem volt benne a levegőben, hogy gólt kaphatunk, szervezetten védekeztünk, de voltak olyan időszakok a mérkőzésen, amikor nem tudtunk felérni a kapuja elé, kapkodva játszottunk – ez talán annak tudható be, hogy sokaknak ez volt az első fellépésük az U21-ben. Litvánia szinte el sem jutott a kapunkig, vetélytársunk tíz emberrel védekezett, amit szemléltet, hogy nem egyszer előfordult, hogy belső védő létemre harminc méterre voltam ellenfelünk kapujától. A litvánok jól kompenzálták technikai hiányosságaikat, kiválóan felkészültek taktikailag, így a hatalmas labdabirtoklási fölényünk ellenére csak egy gólt szereztünk ellenük. Nagy potenciált látok a csapatunkban, de azt még meg kell tanulnunk, hogy van, amikor türelmesebben kell játszatnunk, hinnünk kell magunkban."

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.