Labdarúgás: az U18-asok megnyerték második meccsüket Csehországban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.23. 10:16
Címkék
U18-as labdarúgóválogatottunk második találkozóját már megnyerte a csehországi Vaclav Jezek-tornán. Bene Ferenc együttese magabiztos játékkal 1−0-ra győzött az ukránok ellen, és a csütörtöki szünnapot követően pénteken a japánokkal mérkőzik.

Munkatársunktól - utanpotlassport.huBár rengeteg helyzetet alakított ki, sőt büntetőhöz is jutott a magyar U18-as válogatott a Vaclav Jezek-torna első mérkőzésén, mégis 2−1-es vereséget szenvedett a szlovákoktól. Csütörtökön a gárda elsődleges feladata tehát a hatékonyabb helyzetkihasználás volt a csehországi viadalon.Munkatársunktól - utanpotlassport.huBár rengeteg helyzetet alakított ki, sőt büntetőhöz is jutott a magyar U18-as válogatott a Vaclav Jezek-torna első mérkőzésén, mégis 2−1-es vereséget szenvedett a szlovákoktól. Csütörtökön a gárda elsődleges feladata tehát a hatékonyabb helyzetkihasználás volt a csehországi viadalon.

Megnyerte második találkozóját U18-as válogatottunk Csehországban Forrás: mlsz.hu
Megnyerte második találkozóját U18-as válogatottunk Csehországban Forrás: mlsz.hu

Megnyerte második mérközését U18-as válogatottunk Csehországban  •  Forrás: mlsz.hu

Bene Ferenc együttese ezúttal az ukránokkal nézett farkasszemet, és már az első percektől kezdve uralta a mérkőzést. Középpályásaink agresszív letámadással akadályozták az ellenfél támadásainak kibontakozását, és labdabirtoklásban is fölényben futballoztunk. Az első játékrészben ez nem eredményezett gólt, ám az 55. percben Skribek Alen révén megszereztük a vezetést. A hajrában ugyan növelhette volna előnyét a magyar válogatott, a lehetőségek kimaradtak. Ennek ellenére nem forgott veszélyben a siker.

„Szervezett játékot nyújtott a csapat, agresszív volt a védekezésünk, és már a középső zónában elfojtottuk az ukrán támadásokat.Csapatvédekezésünk rendben volt, de az utolsó passzoknál még adódtak problémáink az első félidőben. Érezhető volt ugyanakkor, hogy ha tartani tudjuk ezt a nyomást, akkor a találat sem marad el. A második félidőben végül valóban góllá érett a fölényünk. Elégedett vagyok a játékosokkal, magas színvonalon futballoztak a mérkőzésen. A meccs összképe alapján megérdemelten nyertünk, kontroll alatt tartottuk a játékot”nyilatkozta Bene Ferenc az mlsz.hu-nak.

A magyar válogatott a csütörtöki pihenőnap után pénteken a japánokkal méri össze erejét a tornán.

VACLAV JEZEK-TORNA (CSEHORSZÁG)
Magyarország−Ukrajna 1−0 (0−0)

Magyarország: Vukman Donát −Farkas Marcell, Varju Benedek, Radics Márton, Vida Kristóf −Kocsis Bence, Földi Botond (Cipf Dominik, 73.) −Múcska Viktor (Nyári Patrik, 73.), Szabó Bálint (Irimiás Gergő, 65.), Skribek Alen (Körmendi Kevin, 86.) −Beke Péter (Tóth-Gábor Kristóf, 86.)
Gólszerző: Skribek (55.)

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik