Kosárlabda: pénteken rajtol a portugáliai U16-os leány Eb

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 14:10
Címkék
Péntek délután a horvátok ellen kezdi meg szereplését a Mészárosné Kovács Andrea vezette U16-os leány kosárlabda-válogatott a portugáliai korosztályos Európa-bajnokságon.

Augusztus 19. és 27. között a portugáliai Matosinhos városa ad otthont az U16-os leány kosárlabda Európa-bajnokságnak,többek között a magyar válogatottal a 16 csapatos mezőnyben.Mészárosné Kovács Andrea együttesea horvátok, az olaszokés a finnek mellé kapott besorolást az A jelű csoportban.Mészárosné Kovács Andrea együttesea horvátok, az olaszokés a finnek mellé kapott besorolást az A jelű csoportban.

A felkészülés alatt a magyar csapat két edzőmeccset játszott a csehekkel idegenben, mindkettőt megnyerték a mieink, valamint az U18-as magyar válogatottal, illetve a Kecskemét és Vasas U15-ös fiúcsapataival is megmérkőztek a lányok.

Gábor Lili a debreceni U17-es vb után a portugáliai U16-os Eb-n is bizonyíthat a magyar válogatottban Forrás: FIBA.Basketball
Gábor Lili a debreceni U17-es vb után a portugáliai U16-os Eb-n is bizonyíthat a magyar válogatottban Forrás: FIBA.Basketball

Gábor Lili a debreceni U17-es vb után a portugáliai U16-os Eb-n is bizonyíthat a magyar válogatottban  •  Forrás: FIBA.Basketball

„Négy nemzetközi mérkőzést terveztünk. (....) Nagy csalódás volt, hogy a holland válogatott az utolsó utáni pillanatban lemondta a két fehérvári találkozót– nyilatkozta Mészárosné Kovács Andrea a wbasket.hu-nak.– Ebben az jelentette az igazi problémát, hogy a felkészülés második felében már annyira kötött a programjuk a válogatottaknak, hogy lehetetlen ellenfelet találni. Nagy köszönet a Vasas és a Kecskemét fiúcsapatának, hogy első kérésre vállalták az edzőmérkőzést. Különösen a Vasas elleni találkozóból nagyon értékes tanulságokat vontunk le. Ezt követően utaztunk Csehországba. Egészen északon Dečín városában játszottunk, de a hosszú utazás ellenére értékes tornát teljesítettünk. Ott is szembesültünk olyan dolgokkal, amin tudunk javítani, csiszolni. Ezeket a tapasztalatok felhasználva edzettünk még a hét elején Budapesten a Gabányi László-sportcsarnokban. (.....)A tornán megpróbálunk gyorsak, agresszívak lenni és kihasználni a mozgékony magasabb embereinket. Négyes poszton sok variálási lehetőségünk van, igyekszünk az erősségeinkre építeni."

Lesznek hiányzók is sérülés miatt:a decemberi Olimpiai Reménységek Versenye MVP-je,Rátkai Eszter és az Euroliga mérkőzésen is bemutatkozó Kókai Patrícia sem lehet ott a kontinenstornán.

A torna lebonyolítása szerint a négy darab négyfős csoportból valamennyi csapat folytathatja majd aküzdelmeket a nyolcaddöntőben, így a csoportkörnek mindössze rangsoroló szerepe van a kieséses szakasz előtt. A mieink elsőként péntek délután 15 órától lépnek pályára a horvátok ellen.A nyitó meccs az alábbi linken követhető.

A magyar válogatott kerete:
Albert Szidónia, Árvai Noémi, Drahos Leila, Fárbás Eliza, Gábor Lili, Halmágyi Kitti, Janzsó Alíz, Josepovits Kinga, Szakolczi Diána, Toman Dóra, Toman Réka és Vladár Róza.

Az U16-os leány Európa-bajnokság csoportbeosztása:
A-csoport:Finnország, Magyarország, Horvátország, Olaszország.
B-csoport:Szlovénia, Németország, Litvánia, Spanyolország.
C-csoport:Portugália, Lettország, Belgium, Lengyelország.
D-csoport:Görögország, Csehország, Dánia, Franciaország.
A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Augusztus 19., péntek
15:00 Magyarország–Horvátország
Augusztus 20., szombat
15:00 Olaszország–Magyarország
Augusztus 21., vasárnap
17:15 Finnország–Magyarország

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik