Kosár: Mészáros Ágoston a Real Madrid partnerakadémiáján

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 19:02
Címkék
A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs mindössze 14 éves játékosát, Mészáros Ágostont a Real Madrid szakmai partnere, a Zentro Basket Madrid Akadémia invitálta a programjába, és a fiatal élt is a nem mindennapi lehetőséggel.

Szeptemberbena Barcelona szerződtette az Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs játékosát, James Ugochukwu Nnajit. A legendás mesteredző, Rátgéber László vezette nevelőműhelyből most újabb reménység jutott hatalmas lehetőséghez;a mindössze 14 éves Mészáros Ágoston Spanyolországba igazolt.a Barcelona szerződtette az Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs játékosát, James Ugochukwu Nnajit. A legendás mesteredző, Rátgéber László vezette nevelőműhelyből most újabb reménység jutott hatalmas lehetőséghez;a mindössze 14 éves Mészáros Ágoston Spanyolországba igazolt.

Mészáros Ágoston a Zentro Basket Madrid csapatába igazolt Forrás: ricsilla.hu
Mészáros Ágoston a Zentro Basket Madrid csapatába igazolt Forrás: ricsilla.hu

Mészáros Ágoston a Zentro Basket Madrid csapatába igazolt  •  Forrás: ricsilla.hu

A szolnoki születésű reménység tavaly még a zalaegerszegi RICSILLA együttesében pallérozódott, ésa Jan Pavlíkáltal irányított Atomcity-RICSILLA néven induló csapattal sikert sikerre halmozott az U14-es Európai Ifjúsági Kosárlabda-ligában (EYBL). Ágostont a mérkőzéseken mutatott kimagasló teljesítményének köszönhetően több külföldi neves klub is próbajátékra hívta, így például a szlovén Olimpija Ljubljana és az olasz Treviso Basket is.

A kosaras ezután szerződött Pécsre. Az idén ősszel a Real Madrid szakmai partnere, a Zentro Basket Madrid Akadémia elnöke és szakmai vezetője invitálta Ágostont klubba. A ricsilla.hu közleménye szerint Mészáros szülei és Rátgéber László is egyetértettek abban, hogy ekkora lehetőség csak egyszer adódik egy magyar kosaras életében, így minden segítséget megadtak annak érdekében, hogy az adminisztrációs terheket leküzdve szeptember 20-án megérkezhessen Madridba. Az első hatvan nap nagyon izgalmas és kihívásokkal teli volt, de végül Ágoston jól vette az akadályokat és a 2+2 évre kötelezte el magát az egyesülethez.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik