Kosárlabda: „Megtanultak egymásért játszani a fiúk!" – Lekli József

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.09.21. 20:31
Címkék
A vasárnap véget ért U17-es 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott szenzációs eredményt elérve felállhatott a dobogó harmadik fokára Lisszabonban. A sikercsapat edzője, Lekli József értékelt a bronzérem után.

Ahogyan arról beszámoltunk, az U17-es fiúválogatott bravúros menetelés után a harmadik helyen zárt a Lisszabonban megrendezett 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokságon, ugyanis a bronzmeccsen aSágodi Róbert, Szabó Dániel, Horváth ÁdámésKőházi Benceösszetételű magyar együttes 16-12-re diadalmaskodott a portugálok felett.Ahogyan arról beszámoltunk, az U17-es fiúválogatott bravúros menetelés után a harmadik helyen zárt a Lisszabonban megrendezett 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokságon, ugyanis a bronzmeccsen aSágodi Róbert, Szabó Dániel, Horváth ÁdámésKőházi Benceösszetételű magyar együttes 16-12-re diadalmaskodott a portugálok felett.

A szövetségi edző, Lekli József– aki egyébként a „nagypályán" a DEAC NB I/A-csoportos csapatának segédedzőjeként is dolgozik–így értékelt a Debreceni EAC honlapján.

Forrás: FIBA.Basketball
Forrás: FIBA.Basketball

 •  Forrás: FIBA.Basketball

„Látszott a csapaton, hogy több is van bennük, mint a csoportbólvaló továbbjutás. A spanyolok elleni első csoportmeccsen extázisban játszottak a srácok, így egy sima meccset követően mentünk tovább, ami számomra is meglepő volt, hiszen szorosabb eredményre számítottam. A negyeddöntőben a németek ellen brusztolós, erős mérkőzést vívtunk, kijött a fiúk igazi személyisége, megtanultak egymásért játszani, egy percre sem álltak meg. Az ukránok elleni vesztes elődöntő után kicsit hagytam ülepedni a történteket a srácokban, majd a kötelező regeneráció elvégzését követően csak az előttünk álló portugálok elleni találkozóra koncentráltunk, és a csapat közös erővel sikeresen túllendült a hullámvölgyeken"– nyilatkozta Lekli.

A magyar válogatott végig kiegyensúlyozottan játszott a kontinenstornán, majd a bronzmérkőzésen a hazai környezetben játszó portugálok elleni sikernek köszönhetően éremmel térhetett haza a válogatott a lisszaboni Eb-ről.

„Itt azt kértem tőlük, hogy ugyanazzal a lendülettel játszanak mint eddig és élvezzék az utolsó mérkőzésüket az Eb-n, adjanak bele mindent, bármi lesz győztesként térnek haza, és úgy nézhetnek tükörbe másnap reggel, hogy ők mindent megtettek. Teljes mértékben elégedett vagyok a srácok munkájával, ezt a teljes szakmai stáb nevében mondhatom"– fogalmazott a szövetségi edző.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik