Kosárlabda: kiütötte az U20-as női válogatottunk Írországot

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.12. 21:20
Címkék
Sima, 91–28-as győzelmet aratott a magyar kosárlabda-válogatott az U20-as női FIBA Challenger-torna első játéknapján Írország csapata ellen.

Hétfő délután elkezdődött a hazai rendezésű U20-as női FIBA Challenger-torna, Magyarország válogatottja pedig már az első napon fellépett: Sopronban Írország korosztályos legjobbjaival mérkőztek meg.

Gáspár Dávid Forrás: FIBA
Gáspár Dávid Forrás: FIBA

Gáspár Dávid csapata kiütéses győzelemmel kezdett  •  Forrás: FIBA

Nagyszerűenkezdtek a magyarok, az első hat perc után 13–0-ára vezettek, az írek sokáig nem találták a megoldást a mieink védelmének feltörésére, míg a pirosban játszó hazaiak remekül lepattanóztak, és a kinti dobásaik is ültek. Az utóbbi Angyal Barbara érdeme volt, aki négyből három hárompontos dobást süllyesztett el az első 10 percben. Ennek is köszönhető, hogy 19–2 állt a eredményjelzőn az első negyed végén.

A játék képe a folytatásban sem változott, és bár a távoli kísérletek már nem hullottak be akkora százalékban magyar részről, mint az első játékrészben, a félidőben így is 43–11-re, a harmadik negyed végén 66–24-re vezettek. A győztes kiléte egy percig sem volt kérdés, egyedül a kiütés aránya.

A 91–28-as végeredmény kialakulásában a már korábban említett Angyal Barbara vette ki legaktívabban a részét, aki a magyarok– és az egész mérkőzés– legponterősebb játékosa lett, 21 egységgel.

Büszke lehet Gáspár Dávid szövetségi kapitány a tanítványaira, hiszen a játék minden elemében sikerült felülmúlni az íreket, és magabiztos győzelemmel hangoltak a holnapi, Szerbia elleni összecsapásra.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik