Kosárlabda: Hőgye Patrik egyszerre négy bajnokságban bizonyíthat

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.03. 09:04
Címkék
A PVSK 16 éves kosárlabdázója, Hőgye Patrik a nyári korosztályos válogatott siker után szeptembertől újra a klubszínekben bizonyíthat, és a fiatal már nemcsak a saját korosztályában, a juniorok között, hanem az U20-asok, mi több a felnőttek mezőnyében is hétről hétre helytáll.

Az idei nyáron remekeltek a fiú utánpótlás kosárlabda-válogatottak, ugyanis az U16-os, az U18-as és az U20-as nemzeti csapat is megnyerte a Challenger-tornáját. A Berényi Sándor vezette legfiatalabbak Szófiában szerezték meg az aranyérmet, és az együttes egyik kulcsembereként a PVSK játékosa, Hőgye Patrik is kivette a részét a sikerből. A válogatott második legjobb pontdobójaként a torna öt meccsén 10 pontot, 4,6 lepattanót és 2,6 gólpasszt átlagolt.Hőgye Patrik is kivette a részét a sikerből. A válogatott második legjobb pontdobójaként a torna öt meccsén 10 pontot, 4,6 lepattanót és 2,6 gólpasszt átlagolt.

„Nagy élmény és fontos tapasztalatszerzés volt nekem a nyári Challenger-torna.Örültem, hogy végre a válogatottban kipróbálhatom magam nemzetközi tornán. Persze komoly érvágásként hatott, amikor tavasszal kiderült, hogy végül nem rendeznek Eb-t, ugyanis én már évek óta arra készültem, hogy ott bizonyíthassak. Egyébkéntpersze összességében sikereseb zárulta szófiai Challenger mind a csapatnak, mind nekem egyénileg. Végig élveztem a játékot, a tornagyőzelem pedig csak feltette az i-re a pontot. Mindenképpen fontos állomás volt ez a torna, ugyanis szembesültünk vele, hogy hol tartunk jelenleg nemzetközi szinten"– nyilatkozta Hőgye az Utánpótlássportnak.

A 16 éves Hőgye Patrik (középen, fehérben) nemcsak a korosztályos bajnokságokban, hanem a felnőttek között is rendre bizonyít Fotó: Ronási Márton / PVSK
A 16 éves Hőgye Patrik (középen, fehérben) nemcsak a korosztályos bajnokságokban, hanem a felnőttek között is rendre bizonyít Fotó: Ronási Márton / PVSK

A 16 éves Hőgye Patrik (középen, fehérben) nemcsak a korosztályos bajnokságokban, hanem a felnőttek között is rendre bizonyít  •  Fotó: Rónási Márton / PVSK

A 16 éves játékos a nemrégiben rajtolt 2021-22-es bajnokságban rendre négy gárdábanis szerepelhet. A juniorok mellett az U20-ban is csapata az egyik fő pontszerzőjeként számítanak rá, valamint a felnőttek mezőnyében az NB I/B-ben és az NB I/A-csoportjában is játékperceket kaphat.

„Fejben néha nehéz felkészülni erre a sok meccsre. Általában a hét elején megmondják az edzők, hogy az adott heti négy meccsből melyiken kell játszanom. Nyilván ez négy különböző csapat, ami négy különböző szerepet jelent nekem, mindenhol egy kicsit mást várnak el tőlem, ehhez nem könnyű mindig alkalmazkodni, de igyekszem mindig a legjobbamat nyújtani – fogalmazott Patrik.– Ez az első U20-as évem, emiatt elsősorban ott szeretnék bizonyítani. Az U20-as bajnokságban– feltehetőleg– sok játékpercet kapok, és minden meccsen komoly ellenállással találkozhatok a legjobb csapatokkal szemben, köztük akár négy évvel idősebb játékosok ellen is."

Hőgye Patrik Fotó: Ronási Márton / PVSK
Hőgye Patrik Fotó: Ronási Márton / PVSK

Hőgye Patrik  •  Fotó: Rónási Márton / PVSK

Fiatal kora ellenére tavaly már öt mérkőzésen játszott a felnőttélvonalban, ezeken átlagosan 6,6 percet töltött a pályán. A a Nyíregyháza elleni találkozón szombaton már a jelenleg zajló bajnokságban is szóhoz jutott hét perc erejéig.

„A felnőttek között az NB I/B-ben stabil rotációtagként számítanak rám. Tavaly már szerepelhettem a másodosztályban, de a mostani szezonban szeretnék ott is egy szinttel feljebb lépni. Emellett bízom benne, hogy az NB I/A-csoportos csapatban is minél többször szóhoz juthatok. Az első csapattal edzem hétről hétre, ez óriási lehetőség nekem: folyamatosan tanulok és fejlődök a legjobbak között. Amikor az előző évadban debütáltam az NB I/A-csoportban, iszonyatosan izgultam minden meccsen, kicsit mélyvíznek éreztem még, ami nem is csoda, hiszen nagyon fiatal vagyok, de úgy látom, most már sokkal inkább készen állok a feladatra, ha újra pályára küldenek."

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik