Kosárlabda: egypontos vereség az oroszoktól a fiú U20-as Eb-n

Vágólapra másolva!
2018.07.14. 15:48
Címkék
Épphogy kicsúszott a győzelem a magyar férfi U20-as kosárlabda-válogatott kezéből, amely a tizenegy pontos félidei hátrány után rendkívül összeszedetten játszott, fordított, a véghajrában azonban ‒ elképesztő izgalmak közepette ‒ egy ponttal alulmaradt Oroszország együttese ellen a szófiai B divíziós Európa-bajnokságon.

Sz. M.utanpotlassport.hu Csalódottan hagyta el a pályát pénteken a magyar férfi U20-as kosárlabda-válogatott, mivel a csapat tizenhárom pontos vereséget szenvedett a csehektől a szófiai B divíziós Európa-bajnokság első csoportmérkőzésén. Pór Péter együttese a C csoportban kapott helyet Oroszország, Csehország, Luxemburg, Hollandia és Örményország mellett. A hatos első két helyezettje jut tovább a rájátszásba, és küzd az élvonalba feljutásért, míg a többiek helyosztókat játszanak.Sz. M.utanpotlassport.hu Csalódottan hagyta el a pályát pénteken a magyar férfi U20-as kosárlabda-válogatott, mivel a csapat tizenhárom pontos vereséget szenvedett a csehektől a szófiai B divíziós Európa-bajnokság első csoportmérkőzésén. Pór Péter együttese a C csoportban kapott helyet Oroszország, Csehország, Luxemburg, Hollandia és Örményország mellett. A hatos első két helyezettje jut tovább a rájátszásba, és küzd az élvonalba feljutásért, míg a többiek helyosztókat játszanak.

Épphogy kicsúszott a győzelem a magyar fiú U20-as kosárlabda-válogatott kezéből Forrás: MKOSZ
Épphogy kicsúszott a győzelem a magyar fiú U20-as kosárlabda-válogatott kezéből Forrás: MKOSZ

Épphogy kicsúszott a győzelem a magyar fiú U20-as kosárlabda-válogatott kezéből Oroszország ellen  •  Forrás: MKOSZ

A pénteki vereség után a játékosok mindenképpen javítani szerettek volna Oroszország ellen, ez a mérkőzés előtti csatakiáltásból tökéletesen érződött. Annak ellenére, hogy fizikailag erősebb ellenféllel kellett farkasszemet néznie ‒ amely pénteken tíz ponttal legyőzte Hollandiát ‒, meglepetésre Pór Péter legénysége kezdte agresszívabban a párharcot, ami aztán a visszájára fordult, hiszen rengeteg támadószabálytalanságot követtek el játékosaink. Az első percekben kiharcolt négypontos orosz előny után Kozma megdobta a találkozó első hárompontosát, amire a túloldalon azonnal érkezett a válasz (7‒11). A negyed végére a különbség hat pontra módosult, többek között az oroszok pontossága és a magyarok egyéni hibái miatt. A mieink a második felvonás elején aztán elkezdtek felzárkózni, három perc játékot követően ismét „csak” négy pont volt a hátrányuk (19‒23). Fordítaniuk azonban nem sikerült, hiszen az orosz alakulat magasabb fokozatba kapcsolt, és tizenegy pontra növelte a különbséget, amelyen már nem sikerült kozmetikázni a félidő előtt (26‒37).

A rövid pihenő jót tett a magyar csapatnak, és Pór Péter vezetőedző olyat húzott elő a tarsolyból, amire az ellenfél nem számított. Ennek eredményeképp három perc játékot követően két pontra kapaszkodott fel a piros-fehér-zöld alakulat (37‒39). Az oroszok Motovilov kosaraival kaptak lábra, aki egymaga intézett egy 7-0-ás rohanást, majd a társait is kiszolgálta egy-egy alkalommal, viszont a magyar csapat továbbra is jól szedte a támadó lepattanókat. Németh vezetésével a pályán lévő ötösünk rendre eredményes tudott lenni, így végig 7-10 pont között mozgott hátrány, Völgyi duplájával pedig hat pontra zárkózott az utolsó tíz perc előtt (49‒55).

Jobban kezdte az utolsó negyedet a rivális. ÁmPápaigyorsan megtörte a magyar kosárcsendet, és következett egy újabb nagy szakasz Pór Péter legénységétől. Krnjajszkij duplája után a 36. perc közepén Németh kettese már a vezetést jelentette Magyarországnak, a következő támadásból pedig Kovács dobott hármast, így négy ponttal meglépett együttesünk (64‒60). Az utolsó két percig nem is volt gond, Motovilov két büntetőjét viszont Tyihonyenko triplája követte egy perccel a lefújást megelőzően, amivel visszavette a vezetést az orosz csapat. A hátralévő időben hiába volt több lehetőségük a piros mezes magyaroknak, nem született már kosár egyik oldalon sem. Óriásit küzdött a válogatott, nagy hátrányból jött vissza, de végül egyetlen ponttal kikapott, 69‒68-ra győzött Oroszország.

Férfi U20-as B divíziós Európa-bajnokság, Szófia (Bulgária)
Magyarország‒Oroszország 68‒69 (15‒21, 11‒16, 23‒18, 19‒14)

Magyarország: Kerpel-Fronius 8, Németh 12, Fazekas 7/3, Bonifert 2, Pápai 12. Csere: Kovács 5/3, Völgyi 6, Anda -, Filipovic 6, Kozma 5/3, Krnjajski 5, Kucsora -
Oroszország legjobb dobói: Motovilov 26/6, Homenko 10, Tyihonyenko 9/9

A magyar válogatott csoportmérkőzései
07.15., 19.30: Magyarország‒Hollandia
07.17., 17.15: Magyarország‒Luxemburg
07.18., 15.00: Magyarország‒Örményország

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik