Kosárlabda: a kecskeméti kadét fiúk a bajnoki éremre vágynak

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.01.25. 19:45
Címkék
Remekel a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia U16-os fiúcsapata: a Lakosa Zsolt vezetőedző által irányított kadétok jelenleg tíz győzelemmel és egy vereséggel állnak, ezzel vezetik a B csoportot az alapszakasz utolsó fordulóihoz érve. Majd január utolsó hétvégéjén európai elitklubokkal szemben is összemérhetik a tudásukat a székesfehérvári Szent István-kupán.

A kecskeméti Mercedes Kosárlabda Akadémia évről évre egyre nagyobb számban nevel ki minőségi, tehetséges játékosokat,és ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy a fiataljaikrendre feltűnnek az utánpótlás-válogatottakban.

Nemrégiben az U16-os válogatott tagjaként Mészáros Botond és Szemerédi Levente második helyen zárt a decemberi lengyelországi ORV-n. Ám az említett duó – a nemzeti csapat mellett – Kecskeméten is hétről hétre bizonyít, ugyanis a Mészáros és Szemerédi fémjelezte kadétok 10/1-es mérleggel vezetik a „B” csoportot, többek között az Atomerőmű SE-t, az NKA Pécset és a Budapesti Honvédot megelőzve.

Kiváló formában játszik a Kecskeméti KA kadét fiúcsapata Forrás: mercedeska.hu
Kiváló formában játszik a Kecskeméti KA kadét fiúcsapata Forrás: mercedeska.hu

Kiváló formában játszik a Kecskeméti KA kadét fiúcsapata  •  Forrás: mercedeska.hu

Lakosa Zsolt vezetőedzőt kérdeztük az elsőrangú forma hátteréről, illetve a célokról.

„Kifejezetten erős a mostani korosztályunk, szóval alapvetően számítottunk rá, hogy az élmezőnyben leszünk. A lebonyolítás miatt eddig a legjobb csapatok felével találkoztunk, de a mérlegünk, illetve önmagában a játékunk isegyértelműen bizakodásra ad okot. Emellett mindig akadnak hibák, amelyeket javítanunk kell, ám ha ilyen ütemben fejlődik a csapat a továbbiakban, az évad végén az éremszerzés abszolút reális cél lehet, mi több harcba szállhatunk a bajnoki címért” – nyilatkozta Lakosa az Utánpótlássportnak.

A legutóbbi két fordulóban hazai pályán és idegenben is legyőzték a tabellán a harmadik helyen álló NKA Pécs együttesét.

„Még az alapszakasz elején szenvedtük el az egyetlen vereségünket, kikaptunk az Atomerőmű ellen idegenben, viszont azótaaz EYBL-ben visszavágtunk a paksiaknak, és ami még fontosabb: remekül játszik a csapat, és sorozatban kilenc meccset nyertünk. Nyolc-tíz játékost tudok forgatni minden meccsen, és ez a minőségi, hosszabb kispad az egyik legfőbb erősségünk. A Paks ebben gyengébben áll, mint mi, míg a Honvédnak és a Rátgéber Akadémiának hasonlóan bő a kerete. Továbbá a játékosaink már régóta együtt játszanak, jól ismerik egymást, kiváló hozzáállással dolgoznak, sok munkát tesznek bele, amely meglátszik a pályán is.”

A kecskeméti kadétok a hazai bajnokságban bemutatott meggyőző játék közepette január utolsó hétvégéjén a székesfehérvári Szent István-kupán vehetnek részt. A rangos nemzetközi tornán a Mercedes KA csapata a „B” csoportban kapott helyet a kétszeres címvédő, olasz Stellazzurra Roma, a lengyel GAK Basketball Gdynia és a lett Kristaps Porzingis Academy mellett. Csütörtöktől kezdődően az „A” jelű négyesben a Faragó Péter vezette U16-os magyar válogatott az olasz Orange1 Basket Bassano, a horvát BC Zadar, valamint a bolgár BC BUBA Basketball alakulatával méri össze a tudását.

Az eredeti tervek szerint a Kecskemét nem indult volna az Alba Regia Sportcsarnokban rendezendő viadalon, végül a Bayern München visszalépése után hívták meg az együttest a tornára. Emellett az utolsó pillanatban a Real Madrid és Barcelona csapata szintén lemondta a szereplést.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik