Kosárlabda: A gondolataim elég magasan szállnak – Sitku Zsuzsanna

Vágólapra másolva!
2021.12.05. 12:28
Címkék
Csütörtökön jelentette be a Sopron Basket, hogy a 18 éves Sitku Zsuzsanna 2024-ig aláírt a klubhoz. A fiatal kosárlabdázó a soproniak videós riportjában nyilatkozott karrierje első profi szerződéséről.

„Egy kiskori álmom volt, hogy egy profi szerződést aláírhassak– mondta a Sopron Basket csapatával megkötött új kontraktusáról a 18 éves kosárlabdázó,Sitku Zsuzsanna.– Nem gondoltam volna, hogy ilyen csapatnál aláírhatok ennyi évre. Ez nagyon meglepő volt számomra, viszont annál nagyobb boldogsággal telik ez a pár nap.”„Egy kiskori álmom volt, hogy egy profi szerződést aláírhassak– mondta a Sopron Basket csapatával megkötött új kontraktusáról a 18 éves kosárlabdázó,Sitku Zsuzsanna.– Nem gondoltam volna, hogy ilyen csapatnál aláírhatok ennyi évre. Ez nagyon meglepő volt számomra, viszont annál nagyobb boldogsággal telik ez a pár nap.”

Sitku Zsuzsanna Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket
Sitku Zsuzsanna Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Sitku Zsuzsanna  •  Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Az U19-es válogatottal a nyáron vb-bronzérmet szerzett center 2024-ig kötelezte el magát a Sopron Basket együtteséhez. Majd Sitku arról is beszélt, hogy mit jelent számára ez a bizalom.

„Igazából egy hatalmas lendületet ad. A gondolataim elég magasan szállnak, hogy mit tudok elérni a jövőben. Ezt mindenféleképpen meg szeretném valósítani” – nyilatkozta a klub videójában a fiatal játékos, aki a DVTK elleni rangadóra is kitért.

„Szerintem kemény meccs lesz, a DVTK alapvetően egy nagyon jó csapat. Mindent megteszünk a felkészülésben azért, hogy ne érjen váratlan vereség minket” – fogalmazott a tehetség, aki így foglalta össze a saját céljait. –Mindenféleképpen a lehető legjobbat szeretném nyújtani és kihasználni a kapott játékperceket, hiszen így fogok tudni a pályán maradni a jövőben is.”

Ebben a szezonban eddignyolc bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken 14,6 perc alatt 4 pontot és 3,4 lepattanót átlagolt.

(Anyilatkozat írásosverzióját a wbasket.hu publikálta.)

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik