Kosárlabda: a 15 éves Toman Petra egyre jobban érzi magát az NB I-ben

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.13. 19:16
Címkék
A Ludovika-FCSM Csata női NB I/A-ban szereplő kosárlabdacsapatának 15 éves reménységével, Toman Petrával beszélgettünk az első osztályban szerzett tapasztalatairól.

A Ludovika-FCSM Csata női első osztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő együttesének legfiatalabb pályára lépő játékosa az új évadban a mindössze 15 éves Toman Petra, aki az eddigi hét mérkőzésből ötször bizonyíthatott a legmagasabb szintű hazai ligában. A mutatói ráadásul nem is rosszak; 11.4 percet, 3.2 pontot, 2.6 lepattanót és 0.8 gólpasszt átlagolt ezeken az összecsapásokon.Ludovika-FCSM Csata női első osztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő együttesének legfiatalabb pályára lépő játékosa az új évadban a mindössze 15 éves Toman Petra, aki az eddigi hét mérkőzésből ötször bizonyíthatott a legmagasabb szintű hazai ligában. A mutatói ráadásul nem is rosszak; 11.4 percet, 3.2 pontot, 2.6 lepattanót és 0.8 gólpasszt átlagolt ezeken az összecsapásokon.

Toman Petra ötször lépett pályára az első osztályban október óta Fotó: Szilágyi Dénes
Toman Petra ötször lépett pályára az első osztályban október óta Fotó: Szilágyi Dénes

Toman Petra ötször lépett pályára az első osztályban október óta  •  Fotó: Szilágyi Dénes

„Nem csak az élvonalban, az NB I/B-ben egyaránt szerepelek. Az első osztályban sokkal erősebbek az ellenfelek, több a légiós, gyorsabb a játék és fizikailag is megterhelőbb. A másodvonalban jóval nagyobb felelősség hárul rám. Egyébként jól érzem magam a nagyok között, de sokat kell még erősödnöm és technikailag is van még hová fejlődnöm” − mondja Toman Petra, akiegyébként épp a bajnokság favoritja, a Sopron Basket ellen debütált október 3-án.

„Nagyon izgultam a mérkőzés előtt, és nem csak a bemutatkozásom miatt; Euroligában is ütőképes csapattal szemben kellett először pályára lépnem. Soha nem gondoltam volna, hogy az első pontomat a Sopron ellen dobhatom, de örülök, hogy így alakult. Még most is emlékszem a pályán töltött idő összes pillanatára, nagy élmény volt.”

A fiatal úgy véli, a PINNK-Pécsi 424 ellen játszott a legjobban.

„Az volt a legutóbbi mérkőzésünk. Szerintem meccsről meccsre bátrabban, magabiztosabban mozgok a pályán. Persze ebben a társaim is sokat segítenek, mindenben támogatnak.”

A kormány minden eddiginél szigorúbb járványügyi intézkedéseket rendelt el, és ez Petra mindennapjait egyaránt befolyásolja.

„Jelenleg tizedikes gimnazista vagyok, online oktatásra álltunk át, tehát visszatértünk a tavasszal megszokott rendbe. Az edzések viszont szerencsére folytatódnak, nem kell leállnunk, minden nap vannak edzéseink, és jelenleg úgy fest, a mérkőzéseket is megrendezik.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik