Kosár: Székesfehérváron edzőtáborozott az U16-os leányválogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.02. 18:20
Címkék
Háromnapos összetartáson vett részt a múlt héten, a székesfehérvári MKOSZ-központban a Mészárosné Kovács Andrea vezette U16-os leány kosárlabda-válogatott.

Mészárosné Kovács Andreáék Székesfehérváron edzőtáboroztak felkészülést Forrás: FIBA
Mészárosné Kovács Andreáék Székesfehérváron edzőtáboroztak felkészülést Forrás: FIBA

Mészárosné Kovács Andreáék Székesfehérváron edzőtáboroztak felkészülést • Forrás: FIBA

Mészárosné Kovács Andreáék Székesfehérváron edzőtáboroztak felkészülést Forrás: FIBA
Mészárosné Kovács Andreáék Székesfehérváron edzőtáboroztak felkészülést Forrás: FIBA

Mészárosné Kovács Andreáék Székesfehérváron edzőtáboroztak felkészülést  •  Forrás: FIBA

Legutóbb júliusban, két ötnapos edzőtáborban 16-16 fős kerettel foglalkozott az U16-os leány kosárlabda-válogatott szakmai stábja. Az őszi összetartásra 21 játékost hívtak meg, akik közül sérülések, betegségek vagy éppen a járványhelyzettel okozta karantén miatt mindössze 11-en jelentek meg a székesfehérvári MKOSZ-központban.

A háromnapos táborban öt edzés és egy felkészülési mérkőzés várt a lányokra a 2006-os generáció legjobbjaival szemben. A csapat vezetőedzője, Mészárosné Kovács Andrea megjegyezte a wbasket.hu-nak: még játékost is kaptak kölcsön, hogy a létszámot kiegészítsék.

A szakember azonban arra is kitért, hogy a sportolók lelkesen, ügyesen dolgoztak, a hiányzók miatt mégsem lehetett maradéktalanul elégedett: „Nem valósulhatott meg a célunk, miszerint az azonos poszton lévő legjobb kosarasok egymás ellen gyakoroljanak. A 2006-os korosztály elleni edzőmérkőzésen látottak viszont igazán hasznosnak bizonyultak.”

A csapat programjában decemberben több torna is szerepelne, köztük az év végi Olimpiai Reménységek Versenye. Mészárosné Kovács Andrea elmondta, nem született végleges döntés az esemény sorsáról. A szakemberek figyelik a járványhelyzetet. Ennek megfelelően még az sem végleges, hogy decemberben tartanak-e edzőtábort.

A meghívott játékosok névsora
A hiányzók
Aho Tyra (Vasas Akadémia) – karantén, Kádár Orsolya (Vasas Akadémia) – karantén, Hámori Bernadett (Vasas Akadémia) – karantén, Rátkay Eszter (Vasas Akadémia) – karantén, Villányi Diána (Vasas Akadémia) – karantén, Maiser Sophia (Vasas Akadémia) – kisujjtörés,Varga Napsugár (NKA Pécs) – karantén,Kohn Petra (NKA – Pécs) – karantén,Egresits Réka (Soproni Darazsak Sportakadémia) – karantén,Kastl Dóra (Csata DSE) – kézközépcsonttörés
A résztvevők
Toman Petra (Csata DSE), Toman Dóra (Csata DSE), Strausz Edina (Csata DSE), Palásti Julianna (NKA – Pécs), Szakolczi Diána (NKA – Pécs), Szórád Anna (Kanizsai Vadmacskák), Trifán Zsófia (Kanizsai Vadmacskák), Dobó Lilla (Nyíregyházi Kosársuli), Tatár Hanna (Zsíros Akadémia Kőbánya), Jármai Anna (BEAC – Újbuda), Balatoni Zoé (Szeged KE), Ács Luca (Soproni Darazsak Sportakadémia), Kókai Patrícia (Soproni Darazsak Sportakadémia)

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik