Kosár: súlyos sérülést szenvedett a pécsiek 19 éves játékosa

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.14. 08:50
Címkék
Súlyos sérülést szenvedett a PEAC-Pécs kosárlabdacsapatának 19 éves reménysége, Wentzel Nóra, akire több hónap rehabilitáció vár. A történtekről és az állapotáról kérdeztük.

Pont egy hónappal ezelőtt, október 14-én a Cegléd elleni női első osztályú kosárlabda-bajnoki mérkőzésen törte el úgy a kézközépcsontját a PEAC-Pécs többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes játékosa, Wentzel Nóra, hogy azt műteni is kellett. Több hónap rehabilitáció vár rá.PEAC-Pécs többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes játékosa, Wentzel Nóra, hogy azt műteni is kellett. Több hónap rehabilitáció vár rá.

Kérdéses, mennyit időt kell kihagynia Wentzel Nórának Forrás: FIBA
Kérdéses, mennyit időt kell kihagynia Wentzel Nórának Forrás: FIBA

Kérdéses, mennyit időt kell kihagynia Wentzel Nórának  •  Forrás: FIBA

„A második negyedben védekezés közben két ember közé szorult a kezem, arra már nem emlékszem, mi történt közben, csak az maradt meg, hogy borzalmasan fájt a szituáció. Az adrenalin viszont tovább hajtott, szóval a mérkőzés végéig a pályán voltam, végül sajnos ötvennyolc ötvenháromra kikaptunk. A lefújás után rögtön szóltam a szakmai stábnak, hogy valami nem oké; teljesen kihűlt a kezem, éreztem a bajt”− emlékszik vissza a történtekre a 19 éves kosaras.

Hamarosan az is kiderült, műteni kell. A beavatkozást Budapesten végezték el.

„Az orvosok nem voltak biztosak abban, hogy műteni kell, de miután felnyitották, már tisztán látszott, végig törött az egész csont, szóval jó döntés született. Nem szerettem volna hosszútávon szenvedni ezzel, ha esetleg rosszul forr össze. Másfél hetet voltam otthon, Soroksáron, majd megkezdtem a rehabilitációt Pécsett. A foglalkozásokon a gyógytornász mozgatja az ujjam; persze ez a helyzet vicces, viszont legalább annyira nagyon fájdalmas.”

A fiatal csütörtökön kezdhetett újra edzeni, visszafogott tempóban.

„Egyelőre csak biciklizhetek és a lábamat erősíthetem. A futást jövő hétig nem engedik, főleg amiatt, mert tudják, ha én nekiállok, kifulladásig meg sem állok. A visszatérésem egyelőre képlékeny, minden azon múlik, milyen ütemben halad a felépülésem.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik