Kosár: címvédőként, veretlenül menetel a Körmend U20-as férficsapata

Vágólapra másolva!
2022.01.28. 18:41
Címkék
Ellenállhatatlan játékkal menetel a címvédő Egis Körmend együttese az U20-as férfi kosárlabda-bajnokságban. Kocsis Tamás tanítványai 18 forduló után még mindig százszázalékos mérleggel büszkélkedhetnek, és természetesen vezetik a tabellát.

Körmenden jószerivel mindenki él-hal a kosárlabdáért, ami nem csoda, hiszen a piros-feketék csapata hosszú évtizedek óta meghatározó tagja a férfi felnőttélvonalnak (az együttes 1987-ben első vidéki klubként szerzett bajnoki címet.) A Vas megyei sikerek alapja mindig is a kiváló utánpótlás-nevelés volt, és erre a hagyományra épít manapság a Kocsis Tamás vezette U20-as alakulat is, amely címvédőként 18/0-s mérleggel vezeti a korosztályos bajnokságot, mi több, a 2021-es év eleje óta mindössze egyszer kapott ki, miközben 36 győzelmet aratott.Kocsis Tamás vezette U20-as alakulat is, amely címvédőként 18/0-s mérleggel vezeti a korosztályos bajnokságot, mi több, a 2021-es év eleje óta mindössze egyszer kapott ki, miközben 36 győzelmet aratott.

Az alapszakasz kétharmadánál még mindig veretlen a címvédő Egis Körmend U20-as férficsapata (fehérben) Forrás: Egis Körmend
Az alapszakasz kétharmadánál még mindig veretlen a címvédő Egis Körmend U20-as férficsapata (fehérben) Forrás: Egis Körmend

Az alapszakasz kétharmadánál még mindig veretlen a címvédő Egis Körmend U20-as férficsapata (fehérben)  •  Forrás: Egis Körmend

„A Jászberény NB I/A-csoportos csapatához távozó Patai Benjamin után, tavaly január elején vettem át a csapatot, majd nagyon gyorsan kialakult az összhang a játékosokkal, mindenkinek megtaláltuk a megfelelő szerepet, és szerencsére a koronavírus sem sújtott minket tavasszal, mint az elődöm idején többször is – nyilatkozta érdeklődésünkre Kocsis. – Rendkívül összetartó társaság a miénk, a fiúk szeretnek együtt játszani, alig várják, hogy közösen bizonyítsanak.”

A fiatalok közül többen már a felnőttélvonalban is szerepet kapnak: Takács Kristóf 14, Kenéz Csaba 9, Kiss Mátyás 7, Balogh Máté 2 alkalommal lépett pályára a „nagyok” között ebben az évadban.

„Még akkor is játszani akarnak az U20-az együtteseben, amikor éppenséggel a felnőttcsapatban is számítanak rájuk, rögtön a mi meccsünk után. Régóta dolgozom már U20-as edzőként, de ilyen hozzáállással nemigen találkoztam. Sokszor azt láttam, hogy az első csapattal készülő fiataloknak már derogál visszajönni az utánpótlásba. Nálunk szó sincs ilyenről: ezek a fiúk szeretnek kosárlabdázni, és legfőképpen nyerni.”

Kocsissal az élen júniusban megnyerték az országos bajnoki döntőt, így 2003 után győzött ismét a Vas megyei klub ebben a korosztályban – 19 éve maga a tréner is tagja volt a bajnokcsapatnak. Majd átmentve a remek szériát az őszre is, százszázalékos mérleggel vezetik a mostani tabellát.

„Elsősorban a saját utánpótlásunkra támaszkodunk, amely nagy örömünkre évről évre ontja magából a tehetségeket, így az U20-as együttes magja rájuk épül. Ugyanakkor mindig hozunk játékosokat kívülről is, így a keretünk jó elegyet alkot. A nyáron eléggé átalakult a csapat, többen kiöregedtek, távoztak és jöttek is néhányan, de az őszi eredményeken ez nem látszott meg. Összességében az U20-as bajnokság fontos lépcsőfok a fiataloknak a felnőttkosárlabdához vezető úton, és úgy vélem, mi ezt jobban szem előtt tartjuk, mint a többi egyesület.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik