Kosár: „Alig várom, hogy hazamehessek a felnőttválogatottba" – Maronka

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.18. 09:00
Címkék
A spanyol Joventut Badalonában légióskodó, 19 éves Maronka Zsombor a novemberi végi vb-selejtezőkön először szerepelhet a felnőtt kosárlabda-válogatottban.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány kihirdette 16 fős keretét a közelgő két világbajnoki selejtező előtt. November utolsó napjaiban a felnőtt férfi kosárlabda-válogatott előbb a portugálokhoz látogat, majd néhány napra rá a franciákat fogadja. A nemzeti csapatban első alkalommal kapott helyet a 19 éves Maronka Zsombor, aki a spanyol első osztályban és az Európa-kupában is rendszeresen szóhoz jut a Joventut Badalona együttesében.Maronka Zsombor, aki a spanyol első osztályban és az Európa-kupában is rendszeresen szóhoz jut a Joventut Badalona együttesében.

A válogatottnévsor bejelentésekor Ivkovics így fogalmazott az MKOSZ honlapján.

„Nagyon örülök annak, hogy Maronka is belátta, a magyar válogatottban szerepelni nem csupán erkölcsileg megtiszteltetés, hanem a karrierje szempontjából is meghatározó.”

De vajon minek szólt a szakvezető kijelentése?

Maronka Zsombor Forrás: Joventut Badalona, Facebook
Maronka Zsombor Forrás: Joventut Badalona, Facebook

Maronka Zsombor  •  Forrás: Joventut Badalona, Facebook

„Nem igazán tudom, pontosan mire gondolhatott a kapitány, soha nem tekintettem teherként a válogatottságra. Amikor korábban még a korosztályos nemzeti csapatokba behívtak, akkor vagy a klubom nem engedett el, vagy éppen kisebb sérüléssel bajlódtam, a felnőttek közé pedig most először kaptam meghívót. Alig várom, hogy hazamehessek az összetartásra; hatalmas megtiszteltetés és újabb mérföldkő a pályafutásomban, hogy a nagyválogatottban szerepelhetek. És bízom benne, hogy jól sikerül bemutatkozás” – nyilatkozta az Utanpotlassport.hu érdeklődésére a fiatal játékos, aki a Badalona sűrű versenynaptára miatt néhány nap késéssel csatlakozik a társaihoz.

Az NBA-s álmokat dédelgető bedobó-erőcsatár remekül rajtolt az új klubszezonban, fiatal kora ellenére rendre játéklehetőséget kapott az ACB-ligában és a nemzetközi porondon is. A bajnokságban eddig hat mérkőzésen átlagosan hat percet töltött a parketten, és a Manresa együttese elleni meccsen kiemelkedő teljesítményt nyújtva 12 pontot dobott. Eközben az Európa-kupa első négy játéknapján Carles Duran vezetőedző átlagban 12 percre küldte pályára.

„Az eredeti terv úgy szólt, hogy az idén elsősorban a másodosztályú fiókcsapatban, a Pratban kell bizonyítanom, és néha szóhoz juthatok a Badalonában is. Ehhez képest annyira jól indult számomra az idény, hogy itt ragadtam a nagycsapatban, és úgy érzem, megállom a helyemet a legjobbak között is. Az edzők és a csapattársak is bíznak bennem, elfogadtak. Az előző évadhoz képest most már teljes jogú csapattagként tekintenek rám, nem úgy, mint ifijátékosra, aki néha velük gyakorolhat. Az edző is mindenben támogat, folyamatosan játéklehetőséget kapok tőle, és szerintem eddig éltem is az adódó eséllyel.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik