Kosár: a pécsi Palásti Julianna a kadétok harmadik legjobb dobója

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.18. 15:33
Címkék
A 15 éves Palásti Julianna tavaly nyáron igazolt át a PVSK-tól a szintén pécsi Rátgéber Akadémiához. Az utánpótlás-válogatott kosaras statisztikai mutatói is azt igazolják, hogy klubváltása egyértelműen sikeresnek tekinthető.

Az NKA Pécs leány kadétcsapata már bizonyosan harmadikként zárja a Piros csoport rájátszás küzdelmeit. Ezzel a Baranya megyei együttes kosarasai a két kiváló műhely, a Csata DSE és Vasas Akadémia mögött egyértelmű éremesélyesként várhatják az évad végi nyolc csapatos országos döntőt. A mecseki alakulat legjobbjával, Palásti Juliannával beszélgettünk a playoff végéhez közeledve. A 15 éves irányító-hátvéd a PVSK-t elhagyva tavaly nyáron igazolt a Rátgéber László nevével fémjelezett akadémiára.NKA Pécs leány kadétcsapata már bizonyosan harmadikként zárja a Piros csoport rájátszás küzdelmeit. Ezzel a Baranya megyei együttes kosarasai a két kiváló műhely, a Csata DSE és Vasas Akadémia mögött egyértelmű éremesélyesként várhatják az évad végi nyolc csapatos országos döntőt. A mecseki alakulat legjobbjával, Palásti Juliannával beszélgettünk a playoff végéhez közeledve. A 15 éves irányító-hátvéd a PVSK-t elhagyva tavaly nyáron igazolt a Rátgéber László nevével fémjelezett akadémiára.

„A PVSK-ban minden támogatást megkaptam, viszont úgy éreztem, új kihívásokra van szükségem, és a fejlődésem szempontjából elengedhetetlennek éreztem a csapatváltást. Mostanra pedig beigazolódott, hogy jó döntés volt az átigazolás” – nyilatkozta a pécsi tehetség az Utánpótlássportnak.

Palásti Julianna (15) a nyári portugáliai korosztályos Eb-n is bizonyítana Forrás: Rátgéber Akadémia
Palásti Julianna (15) a nyári portugáliai korosztályos Eb-n is bizonyítana Forrás: Rátgéber Akadémia

Palásti Julianna (fehérben) a nyári portugáliai korosztályos Eb-n is bizonyítana  •  Forrás: Rátgéber Akadémia

A kadét pontvadászat rájátszásában Julianna 16 pontot átlagolt mérkőzésenként, amellyel az összesített rangsorban harmadik helyen áll. Az U16-os alakulat mellett a juniorcsapatnak is a feltörekvő játékosa. A Rátgéber Akadémia junior leányai negyedik helyen végeztek a rájátszásban, ezzel itt is az ob-döntőben folytathatják.

„Nagyon jó közösségre találtam itt az NKA Pécsnél, rendkívül motiváló a közeg, és ennek köszönhetően úgy gondolom, technikailag és technikailag is rengeteget fejlődtem az elmúlt egy évben. – fogalmazott a korosztályos válogatott ígéret. – Hétről hétre színvonalas meccseken edződhettem, és emellett a sok egyéni képzésnek hála gyakorlatilag minden statisztikai mutatóban előre tudtam lépni. Csapatszinten kifejezetten jó szezont futottunk a kadétban, a járvány okozta nehézségek sem törték meg a lendületünket, és szerintem jó eséllyel pályázhatunk a dobogóra az országos döntőn. A juniorgárdánkkal pedig a végső győzelemre is megvan a sanszunk, hiszen a Csatával, a Szekszárddal és a Vasassal is mindannyiszor kiélezett meccseket játszottunk.”

Ifjú kora ellenére már a felnőtt NB I/B-ben is bemutatkozhatott nemrég.

„Egyáltalán nem éreztem magam megilletődöttnek a debütáláskor. Nyilvánvalóan nagyobb a tempó és fizikálisabb a játék a felnőttek között, de sikerült viszonylag gyorsan felvettem a ritmust. Az a célom, hogy a következő idényben már rendszeres szereplő lehessek az NB I/B-ben is.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik