Korfball: hatodik hely a budapesti U21-es vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.15. 16:53
Címkék
Hatodikként végzett a magyar válogatott Budapesten, a Tüskecsarnokban megrendezett U21-es korfball-világbajnokságon. A sportág nemzetközi szövetsége az esemény után hírül adta: nem titkolt szándéka, hogy a labdajáték bekerüljön az olimpiai műsorba, amire meg is van az esély, hiszen a NOB által készített Agenda 2020 program számos törekvését kielégítik a korfballosok irányelvei.

Sz. M.utanpotlassport.hu Július 7-én kezdődött Budapesten, a Tüskecsarnokban az U21-es korfball-világbajnokság. Az eseményen tizenkét ország válogatottja mérte össze tudását, s a házigazda magyar csapat a hatodik helyen végzett.Sz. M.utanpotlassport.hu Július 7-én kezdődött Budapesten, a Tüskecsarnokban az U21-es korfball-világbajnokság. Az eseményen tizenkét ország válogatottja mérte össze tudását, s a házigazda magyar csapat a hatodik helyen végzett.

A Hack Barnabás vezette alakulat az első napon Kínát győzte le 19‒15-re, majd Törökország ellen aratott 19‒7-es sikert. Németország és Portugália ellen azonban nem sikerült a bravúr, az előbbi ellenfél 23‒21-es, míg az utóbbi 24‒14-es vereséget mért a piros, fehér, zöld együttesre. Tajvan aztán erre is rátett egy lapáttal, és 22‒6-ra kiütötte a gárdát. A folytatásban a másik csoport negyedik helyezettje, Hongkong válogatottja következett, és az ázsiaiak ellen szoros meccsen, 17‒15-re győztek a magyar fiatalok.

Nagyot küzdött a magyar válogatott, végül hatodik helyen végzett a hazai rendezésű U21-es korfball-világbajnokságon Fotó: Gertrude de Vries
Nagyot küzdött a magyar válogatott, végül hatodik helyen végzett a hazai rendezésű U21-es korfball-világbajnokságon Fotó: Gertrude de Vries

Nagyot küzdött a magyar válogatott, végül hatodik helyen végzett a hazai rendezésű U21-es korfball-világbajnokságon  •  Fotó: Gertrude de Vries

A nyolcadik, egyben zárónapon a mieink az ötödik helyért léphettek pályára. A szép búcsú sajnos nem sikerült: a kínaiak ellen rendkívül kiélezett küzdelemben, 20‒19-es vereséget szenvedett a gárda, amelynek vezéralakja, Lang Dániel így értékelte a produkciót:

„Nagyot küzdöttünk, jó volt látni, hogy a csapat együtt dolgozik. Az utolsó energiáinkat használtuk fel, én konkrétan meghúztam a hátamat, kiment a bokám, de mentünk előre a győzelemért. Sajnálom, hogy végül aranygóllal kaptunk ki. Iszonyatosan jó volt az elmúlt egy hét, bennem csak úgy cikáznak az érzelmek. Elképesztő volt a magyar közönség előtt játszani, óriási köszönet a szurkolóknak a sok-sok támogatásért. Úgy gondolom, a magyar korfballsport sokat profitálhat ebből az eseményből."

A tornát Hollandia nyerte, Belgium lett a második, Tajvan pedig a harmadik.

A Nemzetközi Korfball Szövetség a torna után hírül adta: nem titkolt szándéka, hogy a labdajáték bekerüljön az olimpiai műsorba, amire meg is van az esély, hiszen a NOB által készített Agenda 2020 program számos törekvését kielégítik az irányelveik. Ez az egyetlen koedukált csapatsport, tehát adott a nemi egyenlőség, továbbá – hangsúlyozza a kommüniké – a játékosok, a stábok és szervezők a környezettudatos, fenntartható fejlődés hangsúlyozására is törekszenek. „Erre jó példa volt a július 7. és 14. között rendezett budapesti világbajnokság” – áll a közleményben.

További korosztályos híreink KORFBALLBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik