Kézilabda: visszajutna az élvonalba a „fiatalos” QHB-Eger

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.11. 20:06
Címkék
Előszeretettel alkalmaz utánpótláskorú játékosokat az Eger felnőtt férfi kézilabdacsapata, amely az elmúlt évadban kiesett az NB I-ből, ám rögtön visszajutna, méghozzá fiatalokkal a fedélzeten.

Az Eger férfi kézilabdacsapata a felnőtt NB I egyik legfiatalabbjaként szerepelt a legutóbbi kiírásban. A Heves megyei együttesben számos utánpótláskorú játékos mutatta meg a tehetségét, akik – bár nem tudtak bennmaradni az élvonalban – nem vallottak szégyent, és a legnagyobbak dolgát is megnehezítették. Az együttes a jelenleg futó idényben az NB I/B-ben szerepel, és az osztályváltás ellenére sem tervezi háttérbe állítani a fiatalokat.

„Továbbra is ezt a vonalat szeretném vinni, annak ellenére, hogy a legutóbbi évad nem úgy sikerült, mint ahogy elterveztük. Az eredménytelenség nem ennek a számlájára írható – kezdi az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – A nyáron még tovább fiatalítottuk a keretünket. Kizárólag olyan ifjú játékosokra van szükségem, akik motiváltak, és rendelkeznek NB I-es tapasztalattal, vagy a céljuk, hogy élvonalbeli kézisek legyenek, és a fejlődési lehetőséget Egerben látják. Tizenötös a keretünk, benne három utánpótláskorú játékossal, de sokan vannak azok is, akik éppen csak kiöregedtek belőle.”

A QHB-Eger fiatalokkal a fedlézeten jutna vissza az élvonalba Forrás: QHB-Eger
A QHB-Eger fiatalokkal a fedlézeten jutna vissza az élvonalba Forrás: QHB-Eger

A QHB-Eger fiatalokkal a fedlézeten jutna vissza az élvonalba  •  Forrás: QHB-Eger

A fiatalok között többen egri nevelésűek, mint például az eredetileg irányító, de a csapatban jelenleg szélsőként alkalmazott Juhász Patrik.

„Több mint tíz éve kezdtem Egerben kézizini, ahol végigjártam a ranglétrát – emlékszik vissza a 18 éves játékos. – Óriási öröm, hogy már a felnőttek között számítanak rám; felszabadult a csapat, viszont nagyon kemény a munka. Nehéz egy picit, hiszen én vagyok a legfiatalabb a csapatban, de úgy érzem, egyre inkább megerősödök.”

A 19 éves Kerezsi Ádám az elmúlt évadban még az ifiket, illetve kettős játékengedéllyel az Ózd csapatát erősítette, a jelenlegi szezonban viszont már teljesértékű tagja a felnőttgárdának.

„A lehető legtöbb játéklehetőséget szeretném kiharcolni idén – mondja a céljaival kapcsolatban Kerezsi. – Nem lesz egyszerű, de befogadó a társaság, sokat segítenek, így nem nehéz az alkalmazkodás. Képes a csapat a jó eredmény elérésére, amiért mindent meg fogunk tenni!”

Az egri utánpótláscsapatok jó erőkből állnak, mégsem kézenfekvő, hogy minden fiatal a klub felnőttgárdájában fog kikötni.

„Nagyon nehéz az utánpótlásból játékosokat beépíteni a felnőttcsapatba, hiszen az ifibajnokságok és az NB I ereje között hatalmas különbség van – magyarázza Tóth Edmond. – Eger utánpótlásbázisnak számít, ám az akadémiák hamar elviszik a legtehetségesebb játékosainkat. Most van egy olyan serdülőcsapatunk, amely remek alap lehet pár év múlva, míg az ifik között – az egyetem miatt is – óriási a mozgás, így velük nehezebb tervezni. Abban biztos vagyok, hogy a jövőben többen is elérik majd a felnőttcsapat szintjét. A jelenlegi fiataljaink nagyon jól dolgoztak a nyáron, ám valószínűleg idő kell majd nekik, hogy teljesen be tudjanak épülni. Bízom bennük, és abban, hogy közösen elérjük a céljainkat. Vissza akarunk jutni az élvonalba, erről mind ugyanúgy gondolkodunk.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik