Kézilabda: Simon Petra a felnőttélvonal tempóját is felvenné

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.10. 18:03
Címkék
A nyári ifjúsági világbajnokság egyik legjobb kézilabdázója volt Simon Petra, aki harmadik helyet ünnepelhetett a válogatottal. A fiatal már az FTC felnőttcsapatában is megmutatta a tudását, a 2022/23-as évadban pedig a kölcsönben az MTK Budapestben válna stabil NB I-es játékossá.

Kettőezer-huszonkettő az áttörés éve a 17 éves kézilabdázónak, Simon Petrának, aki berobbant a felnőttmezőnybe, korosztályos szinten pedig bebizonyította, hogy a világ legjobbjai közé tartozik. A fiatal az idén tavasszal a nevelőegyüttesének, az FTC-nek az NB I-es csapatában is bemutatkozhatott, május végén pedig a Győr elleni Magyar-kupa-döntőben három találattal járult hozzá a fővárosiak négygólos győzelméhez. Az finálé – érthető okokból – speciális helyet foglal el a fiatal szívében.Simon Petrának, aki berobbant a felnőttmezőnybe, korosztályos szinten pedig bebizonyította, hogy a világ legjobbjai közé tartozik. A fiatal az idén tavasszal a nevelőegyüttesének, az FTC-nek az NB I-es csapatában is bemutatkozhatott, május végén pedig a Győr elleni Magyar-kupa-döntőben három találattal járult hozzá a fővárosiak négygólos győzelméhez. Az finálé – érthető okokból – speciális helyet foglal el a fiatal szívében.

„Kis izgalom azért volt bennem a debütálásomkor, hiszen hatalmas élmény a felnőtt Fradiban pályára lépni, legyen szó bármelyik meccsről. Szerencsére hamar megtaláltam a helyemet, így csak a játékkal kellett foglalkoznom, ami szerencsére nem ment rosszul – emlékszik vissza Simon. – A kupadöntőt felidézni a mai napig hidegrázós élmény, remekül teljesített a csapat; örülök, hogy hozzátehettem a magamét.”

Simon Petra (fehérben) kirobbanó formában játszott a nyári ifi vb-n Fotó: IHF/Kovács Anikó
Simon Petra (fehérben) kirobbanó formában játszott a nyári ifi vb-n Fotó: IHF/Kovács Anikó

Simon Petra (fehérben) kirobbanó formában játszott a nyári ifi vb-n  •  Fotó: IHF/Kovács Anikó

Teljesítményével a Ferencváros edzőjének, Elek Gábornak az elismerését is kivívta, aki a magyar kézilabdázás legnagyobb jelenlegi tehetségeinek egyikeként beszélt róla.

„Gábor szerint senki sem kész játékos, mindenkinek van hova fejlődnie. Én még az út elején járok, de a sok munka és a szorgalom remélhetőleg meghozza a gyümölcsét. Bízom benne, hogy eljutok addig, ameddig szeretnék, illetve ameddig ő is gondolja.”

Az ifjú sportoló idén nem csak a felnőttek között bizonyította a tudását. A nyáron az észak-macedóniai U18-as világbajnokságon drámai körülmények között, a bronzmeccsen Hollandia ellen fordítva lett harmadik a válogatottal, amelyet 55 góllal, az együttes legeredményesebbjeként segített. Produkciójának köszönhetően a torna All Star-csapatába is bekerült, mint a vb legjobb irányítója.

„Nagyon nehéz ágon kellett menetelnünk, a meccseinktöbbsége az utolsó tíz percben dőlt el. Az aranyért utaztunk, de a bronzért is tudtunk küzdeni, szerintem ez volt a kulcs, így jöhetett össze a dobogós helyezés. Az egyéni díjamra nem számítottam, az örömöm viszont annál nagyobb volt, mikor megkaptam.”

A fiatal a 2022-2023-as évadban kölcsönben az MTK Budapest együttesében szerepel, amelyben stabil NB I-es játékossá válna.

„Szerencsére nagyon befogadóak a lányok, nem volt nehéz dolgom az beilleszkedéssel. Izgatottan vágtam bele ebbe a kalandba, és eddig nem csalódtam; sokat dolgozunk, a maximumot kell nyújtani a csapatba kerüléshez, közben viszont a hangulat is remek. Az FTC és az MTK jó kapcsolatban van egymással, és nem is kerültem túl messzire, így a Ferencvárosnál könnyebben tudják figyelemmel követni a fejlődésemet. A lehető legjobb helyezést próbáljuk megcsípni a bajnokságban, mindenki ezért fog dolgozni, én pedig a lehető legtöbb percet igyekszem majd magamnak kiharcolni.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik