Kézilabda: női junior világbajnok csapatunk tagjai értékelik a vb-t

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.15. 12:59
Címkék
„Olyan nincs, hogy ma ne legyünk világbajnokok” – ezt érezték a női juniorválogatott tagjai a norvégok elleni győztes mérkőzésen, miközben már-már hihetetlen atmoszférában játszhattak a telt házas Főnix Csarnokban. A szövetségi edző és a játékosok örömszavai olvashatók összeállításunkban.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Szombat este megszületett a magyar kézilabdasport negyedik világbajnoki aranyérme. Az 1949-es (nagypályás) és az 1965-ös női válogatott, valamint az U17-es strandkézis lányok tavalyi vb-aranya után Debrecenben a női juniorválogatott ért fel a csúcsra.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Szombat este megszületett a magyar kézilabdasport negyedik világbajnoki aranyérme. Az 1949-es (nagypályás) és az 1965-ös női válogatott, valamint az U17-es strandkézis lányok tavalyi vb-aranya után Debrecenben a női juniorválogatott ért fel a csúcsra.

Százszázalékos produkció, világbajnok a magyar csapat! Forrás: MKSZ
Százszázalékos produkció, világbajnok a magyar csapat! Forrás: MKSZ

Százszázalékos produkció, világbajnok a magyar csapat!  •  Forrás: MKSZ

Az utánpótláséveitől a hazai eseményen aranyéremmel búcsúzó korosztály két Európa-bajnokságon is a négy közé jutott, de az igazán nagy dobásra még várni kellett. Egészen mostanáig.

Golovin Vlagyimir csapata felülmúlhatatlan két hetet produkált, valamennyi mérkőzését megnyerte a tornán, a döntőben 28−22-re győzte lea norvég válogatottat.

Ahogyan a mérkőzésről mérkőzésre fokozódó hangulat is lenyűgöző volt, ha valaki nem tudta, milyen eseményről van szó, nyugodtan gondolhatta, hogy a felnőtt mezőny legjobbjaira kíváncsi a rendre hatezer fős debreceni publikum.

„Elképesztő volt ennyi ember előtt játszani, egyáltalán nem gondoltuk a világbajnokság előtt, hogy ilyen atmoszférában játszhatunk, ez volt az, ami átvitt minket a nehéz pillanatokon” – mondtaSuba Sára, a norvégok elleni ismét parádés napot kifogó kapus. „Állandóan azt mondogattuk: olyan nincs, hogy mi ma ne legyünk világbajnokok!”

Természetesen a sikerkapitány, a társaságot március óta irányító Golovin Vlagyimir is úszott a boldogságban.

„Nehéz bármit is mondani. Hatalmasat küzdöttünk, köszönettel tartozunk a debreceni közönségnek, hiszen rengeteg szeretet kaptunk tőlük ebben a két hétben. Bízom benne, hogy most a végén valamit sikerült visszaadnunk ebből. Sokan vártak tőlünk ilyen eredményt a rajt előtt, nagyon örülök, hogy igazuk lett.”

Golovin Vlagyimir márciusban vette át a csapatot, júliusban a világ tetejére ért Forrás: MKSZ
Golovin Vlagyimir márciusban vette át a csapatot, júliusban a világ tetejére ért Forrás: MKSZ

Golovin Vlagyimir márciusban vette át a csapatot, és júliusban a világ tetejére ért vele  •  Forrás: MKSZ

Remekül szállt be a döntőbe a győriek balszélsője, Fodor Csenge, aki azt emelte ki, milyen szépen búcsúztatták a közösen eltöltött éveket.

„Fantasztikus volt belülről átélni ezt az egészet. Egy pillanatra sem gondoltunk arra, hogy elveszthetjük ezt a meccset, összekapaszkodtunk, mint egy igazi csapat, és valóra vált az álmunk. Nagyon keményen küzdöttünk, rengeteg munka van e mögött. Mindenképpen szerettük volna nagyot dobni az utolsó utánpótlástornánkon. Valami hasonlóra gondoltunk a torna előtt is.”

A torna álomcsapatába beválasztott Háfra Noémit arról kérdeztük, mi volt az a plusz az idei tornán, ami a korábbi világversenyeken hiányzott.

„Talán az, hogy az idén kisebb célokat tűztünk ki, nem úgy jöttünk ide, hogy világbajnokok leszünk. Meccsről meccsre haladtunk, ez segített hozzá ahhoz, hogy a végén a legnagyobb álmunk válhatottvalóra.”

A VILÁGBAJNOK JUNIORVÁLOGATOTT KERETE: Kapusok: Binó Boglárka (Győri ETO KC), Hlogyik Petra (MTK Budapest), Suba Sára (Vác) Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (FTC), Kuti Bettina (MTK Budapest) Jobbátlövők: Klujber Katrin (Dunaújvárosi KKA) Irányítók: Lakatos Rita (Vác), Szabó Kitti (NEKA) Beállók: Giricz Laura (Békéscsaba), Pásztor Noémi (Budaörs), Tóvízi Petra (DVSC-TVP) Jobbátlövők: Háfra Noémi (FTC), Hornyák Bernadett (Vác), Kácsor Gréta (Vác) Balszélsők: Fodor Csenge (Győri ETO KC), Márton Gréta FTC

U20-AS NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, DEBRECEN
Döntő
MAGYARORSZÁG-NORVÉGIA 28-22 (10-12)
Magyarország: Hlogyik, Binó, Suba (kapusok), Faluvégi 1, Fodor 3, Giricz, Háfra 8, Hornyák, Kácsor, Klujber 8 (2), Kuti, Lakatos 4, Márton, Pásztor 2, Szabó K. 2, Tóvizi. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir.
Norvégia: Gronlund, Alvern (kapusok), Dahl 1, Ellersten 2, Fossheim 2, Gabrielsen 2, Hovland 1, Huse, Jacobsen 4 (4), Lund 1, Nestaker 1, Olsen 1, Reistad 7, Ronningen, Solstad, Syverud. Szövetségi edző: Geir Oustorp.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/5.
A világbajnokság végeredménye: 1. Magyarország, 2. Norvégia, 3. Koreai köztársaság, 4. Oroszország, 5. Hollandia, 6. Dánia, 7. Franciaország, 8. Románia, 9. Horvátország, 10. Izland, 11. Brazília, 12. Svédország, 13. Japán, 14. Németország, 15. Szlovénia, 16. Montenegró, 17. Spanyolország, 18. Portugália, 19. Angola, 20. Chile, 21. Kína, 22. Paraguay, 23. Egyiptom

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik