Kézilabda: elődöntős a junior leányválogatott a celjei U19-es Eb-n

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 16:58
Címkék
A negyedik mérkőzését is megnyerte a Celjében zajló U19-es leány kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott, amely a franciák elleni siker után már biztosan elődöntős.

A kedd kora délutáni, román győzelemmel véget ért középdöntőmeccs után eldőlt: az esetleges franciák felett aratott győzelmével biztos csoportelsőként jut a legjobb négy közé a magyar leányválogatott a Szlovéniában zajló U19-es kézilabda Eb-n. Hatvan perc választotta el ettől a lányokat, ám a feladat egy cseppet sem ígérkezett könnyűnek, hiszen addig az aktuális ellenfél is hibátlanul menetelt a kontinenstornán.

Bukovszky Anna végig a magyar csapat vezére volt a franciák ellen Forrás: EHF
Bukovszky Anna végig a magyar csapat vezére volt a franciák ellen Forrás: EHF

Bukovszky Anna végig a magyar csapat vezére volt a franciák ellen  •  Forrás: EHF

A kezdésre nem lehetett panasz, 4–2-vel rajtolt a magyar csapat, ám gyorsan kiderült, hogy ezúttal nem könnyed sikerre kell számítani, hanem hatvan percen át éles mérkőzésre. Magyar oldalon Bukovszky Anna nyújtott extra teljesítményt, hétmétereseket, ziccereket védett. Elsősorban az ő produkciójának volt köszönhető, hogy a válogatott a félidőre három gólos előnybe került (11–8).

Ám hosszú ideig a folytatásban sem sikerült megtörni a franciákat, akik nagyot küzdöttek, feljöttek egy gólra, de az egyenlítésük elmaradt. Bukovszky – annak ellenére, hogy a 42. percben csúnyán fejbe találták – a továbbiakban is nagyszerűen védett, a mezőnyben pedig igazi csapatmunka zajlott. Az utolsó tíz percben már izgulni sem kellett, végül a magyar együttes megérdemelt, 20–16-os győzelmet aratott.

Ami egyben azt is jelenti, hogy biztosan a négy közé jutott, ráadásul csoportelsőként lesz elődöntős. Így a szerdai, horvátok elleni találkozón– ha a szakmai stáb úgy dönt– akár pihentetni,tartalékolni is lehet, hiszen a következő igazán fontos feladat pénteken vár ifj. Kiss Szilárd csapatára.

Leány U19-es kézilabda Eb, középdöntő, 1. forduló
Magyarország–Franciaország 20–16 (11–8)
Magyarország: Bukovszky A. (kapus), Ferenczy D. 3, Kukely A. 4, Faragó L. 1, Juhász G. 1, Mérai M. 1, Kajdon B. 2. Cserék: Németh K. (kapus), Farkas J. 3, Koronczai P. 3, Ballai B. 1, Bánhidi B. 1, Besszer B., Mlinkó Zs., Pálffy A., Vámos M.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/3
A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Franciaország 2 (40–34), 3. Románia 2 (48–47), 4. Horvátország 0

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik