Kézi: úttörő megállapodást kötött az FTC és a Szigetszentmiklós

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.24. 16:56
Címkék
Az államilag támogatott FTC Kézilabda Akadémia egyik regionális bázisává válik az SZNKSE – erről írtak alá megállapodást a klubok. A szigetszentmiklósiak elnökét, Szalai Ákost kérdeztük.

„Szigetszentmiklóson mindig is nagyon jó munka folyt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy jelenleg is vannak az akadémiánkon szigetszentmiklósi lányok. Mióta elindult az FTC Kézilabda Akadémia, azóta teljesen más szinten tudunk dolgozni a gyerekekkel, nagyon sok olyan lehetőségünk van, amelyről előtte csak álmodozhattunk. Remélem, hogy akár már a következő évtől több szigetszentmiklósi tehetség is élvezheti az akadémiai képzést” – mondta Kökény Beatrix, a ferencvárosi akadémia sportigazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón.„Szigetszentmiklóson mindig is nagyon jó munka folyt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy jelenleg is vannak az akadémiánkon szigetszentmiklósi lányok. Mióta elindult az FTC Kézilabda Akadémia, azóta teljesen más szinten tudunk dolgozni a gyerekekkel, nagyon sok olyan lehetőségünk van, amelyről előtte csak álmodozhattunk. Remélem, hogy akár már a következő évtől több szigetszentmiklósi tehetség is élvezheti az akadémiai képzést” – mondta Kökény Beatrix, a ferencvárosi akadémia sportigazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Forrás: fradi.hu
Forrás: fradi.hu

 •  Forrás: fradi.hu

Korábban a zöld-fehérek a Dabassal is hasonló együttműködésre léptek, amelynek szintén az a célja, hogy a Budapest környéki, illetve Pest megyei legígéretesebb fiatalokat felfedezzék. A mostani ennek a következő állomása, az online élőben közvetített sajtótájékoztatón az SZNKSE elnöke, Szalai Ákos elmondta, a büszkeség mellett felelősséget éreznek, elvégre az egyik legnagyobb múltú hazai klubbal fogtak össze.

„Örülünk, hogy az elsők között kötöttünk ilyen együttműködést, amelyet a hazai szövetség is maximálisan támogat, sőt országos szinten példaként akar felhozni – nyilatkozta az Utánpótlássportnak a klubelnök. – A kiemelt akadémiai rendszer alá sorolunk be akadémiai központként. A munka színvonalát garantálja, hogy lesz mentoredzői program az FTC részéről, valamint a klub szakmai programját is maximálisan elfogadtuk. Mostantól – amellett, hogy elviszik a legtehetségesebb játékosainkat – vissza is kapunk majd gyerekeket, azok közül, akik a ferencvárosi utánpótlásban nevelkednek, de még nem férnek be az akadémia csapataiba. És aztán később, ha jól teljesítenek, akár vissza is kerülhetnek a Népligetbe.”

Emellett a Szigetszentmiklósi NKSE egy önálló hálózatot is kiépít a térségben: a ráckevei és szigethalmi általános iskolával, valamint az újonnan alakult halásztelki kézilabdaklubbal kötnek megállapodást.

Szalai szerint az országos példának szánt projekt a gyakorlatban augusztusban indulhat el.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik