B. V. utanpotlassport.hu 2019.11.19 18:03 Frissítve: 2019.11.19 18:04

Kézi: siófoki felkészülési tornán rajtol a női junior-sikerválogatott

Hétfő óta Siófokon készül az Eb-aranyérmes női junior kézilabda-válogatott, csütörtöktől pedig a román, a dán és a norvég válogatott ellen lép pályára felkészülési tornán. Az évad első nagy erőpróbája előtt Golovin Vlagyimir szövetségi edzőt kérdeztük.

A júliusi, junior Európa-bajnoki diadal óta az első komolyabb fellépésére készül a női junior kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir együttese a román, a dán és a norvég együttest fogadja a Négy Nemzet-tornán a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

Júliusban néhány másodperccel a lefújás után még Schatzl Natalie is nehezen hitte, hogy Európa-bajnokok lettek Forrás: MKSZ

Júliusban néhány másodperccel a lefújás után még Schatzl Natalie is nehezen hitte, hogy Európa-bajnokok lettek  •  Forrás: MKSZ

A korosztályos válogatottal világ- és Európa-bajnok szövetségi edző elmondta: bár a felkészülés szempontjából fontos ez a hét, nem most lesznek csúcsformában.

„Ugyanolyan felkészülési meccseknek tekintjük, mint a többit, az eredmény ilyenkor természetesen másodlagos. Szerencsére nem most találkozunk először a lányokkal, így vannak már olyan dolgok, amelyek rutinszerűen működnek, azért így is át kell állniuk kicsit más rendszerre. Az egy-két új játékost pedig viszonylag gyorsan be kell építeni.”

A válogatott játékosok az Eb-siker óta sem tétlenkedtek az NB I-ben egyre meghatározóbb szereplőkké válnak. De hogy tetszik a kapitánynak az együttes?

„A nyáron bizonyították, hogy győztes típusok, nemcsak sima meccseink voltak, a nehéz periódusokon is sikeresen átlendültek. A másik oldalról pedig fontos, hogy láthatjuk az ellenfeleket, hol tartanak éppen. Az élmezőnybe tartozó együttesek közül a franciák, a norvégok és a románok másképpen építkeznek, és ebben a korban általában ugrásszerűen fejlődnek. Érdemes figyelni, mennyire erősek éppen, hiszen az utolsó világbajnokságunkon szépen szeretnénk szerepelni.”

A lányok hétfő óta készülnek együtt Siófokon, az első három napon változatos a program, a gyorsítóedzésektől kezdve a támadásvariációkig minden szerepel a programban. Csütörtöktől szombatig pedig következik a torna, sorrendben a románok, a dánok és a norvégok ellen.

NŐI JUNIOR NÉGY NEMZET-TORNA, SIÓFOK
NOVEMBER 21., CSÜTÖRTÖK
16: Norvégia–Dánia
18: Magyarország–Románia
NOVEMBER 22., PÉNTEK
16: Románia–Norvégia
18: Magyarország–Dánia
NOVEMBER 23., SZOMBAT
16: Dánia–Románia

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.