Női kézi: Koronczai Petra és Kürthi Laura is az MTK-ban érhet az NB I-be

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.16. 14:03
Címkék
Újabb két fiatal játékossal erősödött a nyáron az MTK Budapest élvonalbeli női kézilabdacsapata. Koronczai Petra a Boglári Akadémia-SZISE, Kürthi Laura pedig a Győri Audi ETO KC csapatától igazolt a kék-fehérekhez. Őket, valamint az együttes vezetőedzőjét, Golovin Vlagyimirt kérdeztük.

Már az elmúlt néhány szezonban megszokhattuk, hogy az MTK Budapest az NB I-ben jelenleg a hetedik helyen álló női kézilabdacsapata kiváló ugródeszka az utánpótlásból a felnőttmezőnybe igyekvő ígéretes játékosoknak. A kék-fehéreknél vált élvonalbeli játékossá mások mellett Háfra Noémi, Márton Gréta vagy éppen a még mindig ott játszó Pál Tamara.Háfra Noémi, Márton Gréta vagy éppen a még mindig ott játszó Pál Tamara.

A nyáron pedig újabb fiatal játékosok kerültek a fővárosi csapatot 2015 óta irányító Golovin Vlagyimir keze alá. Az előző idényben még az NB I-es Boglári Akadémai-SZISE együttesében játszó, 19 éves irányító Koronczai Petrának remekül sikerültek az első hónapok a klubban, már 18 gólnál tart az első osztályban.

„A lányok nagyon hamar befogadtak és elfogadták a játékstílusomat. Az edzéseken mindenki százszázalékot nyújt, nincs olyan, hogy valakinek éppen nem megy, és akkor nem teljesít. Vovát (Golovin Vlagyimir – a szerk.) nagyon jó szakembernek tartom, sok fiatal játékossal dolgozott már együtt, úgy gondolom, hogy jól megérteti magát velünk, és mindenkiből kihozza a maximumot. Örülök, hogy sokat játszom, de természetesen mindig van hova fejlődni. Minden nap próbálom a legjobbamat nyújtani.”

Koronczai Petra (balra) és Kürthi Laura jól érzi magát az MTK-ban Forrás: MTK Budapest
Koronczai Petra (balra) és Kürthi Laura jól érzi magát az MTK-ban Forrás: MTK Budapest

Koronczai Petra (balra) és Kürthi Laura jól érzi magát az MTK-ban  •  Forrás: MTK Budapest

Némileg nehezebb dolga volt a szintén 19 esztendős, jobbátlövő Kürthi Laurának, aki sérülten érkezett az MTK-ba, így nála eddig a forma visszanyerésén volt a hangsúly.

„Amikor megérkeztem, eléggé izgultam. Győrben játszottam már ugyan a felnőttcsapatban, de itt az MTK-ban már teljes értékű játékosként számítanak rám. A másik pedig, hogy sérülten jöttem, ezért kicsit nehezebb volt a beilleszkedés, de összességében jól érzem magam eddig. Vova nagyon határozott edző, mindenkinek tisztában van a képeségeivel, és azt is ki is hozza a játékosokból. Ebben a szezonban mindenképpen szeretném visszaszerezni a régi formámat, mert elég sokat kihagytam. És persze minél jobban teljesíteni az NB I-ben.”

A korosztályos válogatottakkal sikert sikerre halmozó, jelenleg már a felnőtt nemzeti együttest is irányító Golovin fejében alighanem megvan a recept, hogy miként kell az ígéretekből felnőttjátékost faragni. Azt kérdeztük tőle, mi ilyenkor a tréner legfontosabb feladata.

„Az utánpótlás és a felnőttkézilabda teljesen más. Nekem pedig az a feladatom, hogy a tehetséges gyerekből maradjon is tehetséges, és tanuljon. A legfontosabb talán fejben rendet rakni, mert húszévesen sokan már világsztárnak érzik magukat, pedig ez nem így van. Apránként adagolom nekik, hogy nem most kell a legjobbnak lenniük, hanem amikor majd a felnőttválogatottban bemutatkoznak.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik