Jégkorong: újra nyert az Ocskay JA, vasárnap bajnok lehet U16-ban

Vágólapra másolva!
2017.03.24. 22:32
Címkék
Az U16-os döntő második meccsét is az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia nyerte a MAC Budapesttel szemben, így a fehérváriak akár már vasárnap bajnokok lehetnek hazai jégen. A harmadik helyet az UTE szerezte meg.

P. V. Vasárnap bajnokot avathatnak az U16-os jégkorong-bajnokságban, a címvédő Ifj. Ocskay Gábor JA ugyanis a döntő második meccsét is megnyerte a MAC Budapest ellen.P. V. Vasárnap bajnokot avathatnak az U16-os jégkorong-bajnokságban, a címvédő Ifj. Ocskay Gábor JA ugyanis a döntő második meccsét is megnyerte a MAC Budapest ellen.

A fehérváriak vasárnap bajnokok lehetnek Forrás: Ifj. Ocskay Gábor JA
A fehérváriak vasárnap bajnokok lehetnek Forrás: Ifj. Ocskay Gábor JA

A fehérváriak vasárnap bajnokok lehetnek  •  Forrás: Ifj. Ocskay Gábor JA

Pedig a Kisstadionban játszott összecsapás az utolsó harmad előtt még nem úgy állt, hogy a fehérváriak végül sima győzelmet aratnak. Az első játékrész a két-két emberelőny ellenére sem hozott találatot, a második elején aztán Szabó Zalán góljával a vendégek szereztek vezetést.

Ezt mindössze öt és fél percig birtokoltál, ekkor Keresztes Levente emberelőnyben egyenlített. Az utolsó harmad nemcsak gólokat, de több esetben durva játékot is hozott. A fehérváriak a 46. percben Rétfalvi Kristóf lövése után ismét átvették a vezetést, majd az 53. percben Szabó duplájával tovább növelték az előnyt. Nem sokkal a gól után a vendégektől Varga Balázs, a hazaiaktól Dóczi Zsombor csapott össze, előbbinek véget is ért a meccs, miután 10 perces fegyelmi büntetést kapott.

Elvesztése azonban nem zavarta meg a csapatát, amely az 58. percben Ambrus Gergő találatával beállította a 4-1-es végeredményt. A mérkőzés lefújásának pillanatában a bíróknak akadt még dolga: a MAC-ból Danalizi Vilmost két perces, a kapus Farkas Rolandot pedig végleges fegyelmi büntetéssel kellett az öltözőbe küldeniük.

Folytatás vasárnap Székesfehérváron, ahol, ha nyer az Ifj. Ocskay Gábor JA, akkor bajnoki címet ünnepelhet.

Mindeközben az UTE megszerezte a harmadik helyet, miután a bronzcsata második mérkőzésénis felülmúlta a Csíkszeredát. A lilák a 8. percre 2-0-s előnyre tettek szert, a csíkiak azonbanvisszajöttek a meccsbe, amelynek felénél 3-3 állt az eredményjelzőn. Az utolsó harmad azonban az újpestieké lett, így 5-3-as diadallal szerezték meg a harmadik helyet.

U16-OS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Március 22., szerda, első mérkőzés:Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest 2-1
Március 24., péntek, második mérkőzés:18:00 MAC Budapest– Ifj. Ocskay Gábor JA 1-4
Március 26., vasárnap, harmadik mérkőzés:18:40 Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest
Március 28., kedd, negyedik mérkőzés (ha kell):MAC Budapest– Ifj. Ocskay Gábor JA
Március 29., szerda, ötödik mérkőzés (ha kell):Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik