Jégkorong: vb nélkül maradnak a magyar up-válogatottak

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 17:36
Címkék
Novemberben jelentették be, hogy az elittornákat leszámítva, valamennyi eseményét törli az IIHF a 2020/21-es évadra, így a magyar korosztályos válogatottak is torna nélkül maradnak.

Ha minden rendben menne, az U20-as jégkorong-válogatott javában készülne a dániai I/A csoportos-világbajnokságra, hogy három év után újra megmérkőzzön a világ legjobb tizenhat válogatottja közé tartozó együttesekkel. Amelyre részvételi jogot tavaly decemberben, a kijevi I/B-s tornán harcolta ki, méghozzá hibátlan teljesítménnyel.

Horváth Andrásnak (jobbra) és az U20-as válogatott az I/A csoportos vb-re készült Fotó: Dobos Sándor/MJSZ
Horváth Andrásnak (jobbra) és az U20-as válogatott az I/A csoportos vb-re készült Fotó: Dobos Sándor/MJSZ

Horváth András (jobbra) és az U20-as válogatott az I/A csoportos vb-re készült  •  Fotó: Dobos Sándor/MJSZ

De nem megy minden rendben, a koronavírus-járvány miatt a nemzetközi szövetség drasztikus intézkedéseket hozott, már a tavaszi eseményeivel kapcsolatban is deklarálta, hogy akármi is történjék, nem tartja meg azokat. Ez a juniorok esetében alighanem a tavalyi világbajnok csapat 2001-es születésű játékosainak a legfájóbb, hiszen ők az idén még jogosultak lettek volna a szereplésre, jövőre viszont már nem játszhatnak.

A I/B csoportos ifjúsági fiúk még pechesebbnek tarthatják magukat, hiszen ők legutóbb 2019 áprilisában vébézhettek, és jelen állás szerint 2021 tavasza előtt nem is fognak. Így egy komplett korosztály esik el az U18-as világeseményektől.

A velük egykorú, vagyis szintén U18-as lányok pedig a két I/A csoportban szerzett bronzérem után hazai környezetben Győrben bizonyíthattak volna, és léphettek volna jégre akár az elitcsoportba jutásért. De, mint oly sok minden más, ez is elmarad.

A korosztályos válogatott vb-szereplése az elmúlt 3 évben:
U20
2018: 6. hely (I/A csoport, Franciaország)
2019: 3. hely (I/B csoport, Lengyelország)
2020: 1. hely (I/B csoport, Ukrajna)
U18
2018: 4. hely (I/B csoport, Ukrajna)
2019: 3. hely (I/B csoport, Magyarország)
2020: törölték
U18 leány
2018: 5. hely (I/A csoport, Olaszország)
2019: 3. hely (I/A csoport, Ausztria)
2020: 3. hely (I/A csoport, Németország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik