Jégkorong: második lett az U20-as válogatott a Négy Nemzet-tornán

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.14. 18:54
Címkék
Egy hónappal a dániai divízió I/A csoportos világbajnokság előtt Olaszországban vett részt felkészülési tornán az U20-as jégkorong-válogatott. Horváth András együttese két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárt.

A közvetlen vb-felkészülést megelőző utolsó összetartásán vett részt az U20-as jégkorong-válogatott. A Horváth András vezette juniorgárda az olaszországi Egnában három alacsonyabban rangsorolt riválissal találkozott: az I/B csoportos franciákkal, valamint szlovákokkal, illetve a II/A osztályba visszacsúszott házigazdákkal.Horváth András vezette juniorgárda az olaszországi Egnában három alacsonyabban rangsorolt riválissal találkozott: az I/B csoportos franciákkal, valamint szlovákokkal, illetve a II/A osztályba visszacsúszott házigazdákkal.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ

 •  Forrás: MJSZ

A tízcsapatos elit után következő, I/A divízióba tartozó magyar csapattól így elvárható volt a jó eredmény, és ennek megfelelően is kezdtek a fiúk. Az első fordulóban szinte végig vezetve, végül szétlövéssel múlták felül 4–3-ra az olaszokat, pénteken pedig rendes játékidőben győzték le 3–1-re a szlovénokat.

A szombati zárómérkőzésen a tornagyőzelem volt a tét a franciák ellen, akiket a mieink két évvel ezelőtt a feljutásért vívott találkozón legyőztek Kijevben. Ezúttal ez nem jött össze, 4–3-as vereség lett a vége, ám az is igaz, hogy ha valamikor vereséget kellett szenvedni az a mostani összecsapás volt.

Mert az is biztos, hogy decemberen borzasztó nehéz feladat vár a magyar válogatottra: a dániai Horsholmban a hazaiak mellett a kazahok, a lettek, a fehéroroszok és a norvégok ellen kellene kivívni a történelmi bravúrt jelentő bennmaradást.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik