Jégkorong: az U18-asok is nemzetközi tornán szerepelnek

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.22. 14:05
Címkék
Csütörtöktől az Olimpia Reménységek Versenyén vesz részt a Tüskecsarnokban az U18-as jégkorong-válogatott. Svasznek Bence együttese a szlovák, a lengyel és a román válogatottal mérkőzik a háromnapos viadalon.

B. V. – utanpotlassport.huAz U20-as csapat mellett az U18-as jégkorong-válogatott is nemzetközi tornán vesz részt a héten. De Svasznek Bence tanítványai nem Svédországban, hanem itthon, a Tüskecsarnokban vesznek részt az Olimpiai Reménységek Versenyén.B. V. – utanpotlassport.huAz U20-as csapat mellett az U18-as jégkorong-válogatott is nemzetközi tornán vesz részt a héten. De Svasznek Bence tanítványai nem Svédországban, hanem itthon, a Tüskecsarnokban vesznek részt az Olimpiai Reménységek Versenyén.

Az U18-as válogatott három meccsen lép jégre a Tüskecsarnokban Forrás: MJSZ
Az U18-as válogatott három meccsen lép jégre a Tüskecsarnokban Forrás: MJSZ

Az U18-as válogatott három meccsen lép jégre a Tüskecsarnokban  •  Forrás: MJSZ

A háromnapos viadalra a hasonló korú szlovák és lengyel együttes mellett az U20-as román válogatott érkezik. A megméretést szintén háromnapos edzőtábor előzi meg, amelyet napi két jeges edzést jelent, és még fizikai felmérő is vár a játékosokra.

A magyar csapat csütörtök délután a lengyelekkel kezd a tornán. A mostani évadban ez az első alkalom, hogy együtt készül a keret, amelynek egy része néhány napja szintén a Tüskecsarnokban megmérkőzött az U17-es amerikai válogatottal. Az idény legnagyobb feladata áprilisban következik Székesfehérváron rendezik a divízió I/B csoportos világbajnokságot.

A gárda szövetségi kapitánya, Svasznek Bence a következőképpen nyilatkozott a hazai szövetség honlapjának a viadalról.

„Mivel a válogatott összetartások a nemzetközi szünetre korlátozódnak, ezért valamennyi lehetőséget ki kell használnunk, amikor együtt lehet a csapat. Ez lesz az első tornánk, minden meccs a felkészülésünket szolgálja, és jó lehetőség, hogy megnézzük a srácokat élesben is. Azt szeretnénk, hogy a pályán visszakapjuk a taktikát és a játék azon apróbb elemeit, amelyeket a héten gyakorlunk.”

U18-AS OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, TÜSKECSARNOK (BUDAPEST)
A torna programja:
Augusztus 23., csütörtök: Szlovákia–Románia, 16; Magyarország–Lengyelország, 19.15.
Augusztus 24., péntek: Lengyelország–Szlovákia, 12.30; Magyarország–Románia, 19.15.
Augusztus 25., szombat: Lengyelország–Románia, 11.15; Magyarország–Szlovákia, 14.30.
Az U18-as válogatott bő kerete az ORV-re:
Kapusok: Farkas Roland (MAC), Halász Béni (Linz, osztrák), Horváth Dominik (IOGJA), Monostori Tamás (UTE)
Hátvédek: Borgesic Vedran (MAC), Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (IOGJA), Dóczi Zsombor (MAC), Farkas Botond (Vasas), Gáspár Levente (UTE), Horváth András (UTE), Kis Olivér (IOGJA), Mayer Martin (MAC), Ortenszky Tamás (Biel, svájci), Simon Soma (DVTK), Tornyai Mátyás (MAC)
Csatárok: Ambrus Gergő (IOGJA), Béres Boldizsár (UTE), Birke Attila (UTE), Galajda Zsombor (DVTK), Kedves Tamás (MAC), Keresztes Levente (MAC), Komáromy Botond (IOGJA), Kozma Ferenc (Debrecen), Lövei Dávid (DVTK), Mesterházy Bálint (Okanagan, osztrák), Molnár Bálint (MAC), Parragi Dániel (IOGJA), Rétfalvi Kristóf (IOGJA), Rózsahegyi András (Plzen, cseh), Schlekmann Márk (MAC), Somogyi Nátán (DVTK), Szalmás Bence (MAC), Szűcs Ádám (Augsburg, német)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik