Jégkorong: Ausztriában töltené a hetet az U20-as válogatott

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.04. 19:35
Címkék
Csütörtökön és pénteken is az elitcsoportos osztrákokkal mérkőzne az U20-as jégkorong-válogatott, ám az ellenfélnél pozitív koronavírus-eseteket regisztráltak, így minden bizonytalan.

Szerdán elindult Ausztriába az U20-as jégkorong-válogatott, ám csupán Mosonmagyaróvárig jutott. Horváth András együttese az A csoportba tartozó házigazdával tervezett két felkészülési meccset, ám útközben érkezett a mostanában gyakran hallott rossz hír: pozitív eseteket regisztráltak a csapatban.

Minden azonban nincs még veszve, mert az osztrákok jelezték, hogy a negatív mintát produkáló játékosaikkal szívesen kiállnának a találkozóra. Az eredményekre viszont egyelőre várni kell, így a magyar válogatott stábja úgy döntött, addig nem utazik ki Ausztriába, amíg nem garantálható az előttünk álló három nap biztonságos lebonyolítása. Az MJSZ tájékoztatása szerint csütörtökön Győrben tréningezik a társaság.

Horváth Andrásnak (jobbra) válogatottja egyelőre Mosonmagyaróvárig jutott Fotó: Dobos Sándor/MJSZ
Horváth Andrásnak (jobbra) válogatottja egyelőre Mosonmagyaróvárig jutott Fotó: Dobos Sándor/MJSZ

Horváth Andrásnak (jobbra) válogatottja egyelőre Mosonmagyaróvárig jutott  •  Fotó: Dobos Sándor/MJSZ

Egyelőre tehát a bizonytalanság az úr, pedig már eddig sem az eredeti tervek szerint alakultak a dolgok:

„Eredetileg Olaszországba lettünk volna hivatalosak a Négy Nemzet Tornára, ami évek óta le volt kötve, végül itt egymás után visszaléptek a csapatok, így kiderült, hogy elmarad a torna. Ezután a lengyelekkel folytattunk egy intenzívebb kommunikációt, már le is szerveztünk két mérkőzést Lengyelországba, de ezt a túrát is le kellett mondani az utolsó pillanatban. Mindeközben tudtuk, hogy az osztrákok rangos tornát szerveznek novemberre, ahová a dán, a fehérorosz és a lett csapatot várták. A kollégákkal összedugtuk a fejünket, és úgy döntöttünk, jelezzük számukra, hogy vállalnánk a beugró szerepet, amennyiben valamelyik válogatott visszalépne, hiszen rangos ellenfelekkel találkozni mindig hasznos, mindig jó felmérni, mekkora utat kell még bejárnunk a céljaink eléréséhez. Ennek a kitartó érdeklődésnek lett az eredménye, hogy végül a fehéroroszok és a dánok visszalépése után részt vehetünk a minitornán. Végül aztán annyira mini lett ez a torna, hogy csak az osztrákok és mi veszünk rajta részt, a hétvégén a lettek is jelezték, nem tudnak kiállni” – kesergett még a hét elején az MJSZ honlapjának Horváth András szövetségi kapitány.

A válogatott csatára Gál Zsombor pedig klubja, a Vasas SC honlapjának beszélt arról, hogy mennyire várták már a közös szereplést:

„Jó dolog, hogy végre újra nemzetközi meccseket játszhatunk, mert az ősszel két tornánk is elmaradt. Remélem, az osztrákok ellen két igazán kemény csatánk lesz, sajnos elmarad a világbajnokságunk, ezért minden alkalmat meg kell ragadnunk, hogy felkészüljünk a következőre. Nem ismerem ezt az osztrák csapatot, de a nevük eléggé hírhedt, megpróbáljuk majd felvenni a ritmusukat. Szoknunk kell ezt a szintet, mert jövő évi vb-n is ez vár ránk, nagy dicsőség a legjobb tizenhat között szerepelni, mindent meg fogunk tenni, hogy méltón képviseljük a válogatottat.”

Éppen ezért bízik benne mindenki, hogy – biztonságos körülmények között – legalább ezt a dupla edzőmeccset tető alá lehessen hozni.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik