Jégkorong: a Junior Bruinsban küzd céljaiért Szekeres Tamás

Vágólapra másolva!
2021.02.09. 15:58
Címkék
A 18 éves korosztályos válogatott csatár, Szekeres Tamás már második szezonját tapossa a Boston Bruins junioregyüttesében, s bár jól érzi magát a világhírű klub korosztályos gárdájában, még nagyobb tervei vannak.

Tizenöt éves volt, amikor adódott előtte a tengerentúli lehetőség, és ő azonnal beleállt a feladatba. Szekeres Tamás 2017 nyarán a Fehérvár U16-os csapatából igazolt akkor még a kanadai International Hockey Academy-re, ahol két szezont húzott le, és természetesen rengeteget tanult, tapasztalt.

szekeres-768x1024
szekeres-768x1024
„Akkor már egy ideje tervben volt, hogy külföldön elsősorban Észak-Amerikában folytassam a pályafutásom, ezért amikor szüleim szóltak, hogy adódott egy ilyen lehetőség, nagyon örültem neki – mondta az Utánpótlássportnak Szekeres Tamás. – Természetesen az elején kicsit fura volt számomra az az új helyzet, de igazából nem gondolkodtam sokat, felvettem a kesztyűt, élni akartam ezzel az eséllyel. Nagyon sokat tanultam a jégkorongról és persze tökéletesen elsajátítottam a nyelvet. Sokat adott az a két év, az országban a csapból is a jégkorong folyik, viszont az is világossá vált, hogy Kanadában lényegesen nehezebb külföldi játékosként érvényesülni, ezért döntöttem az amerikai folytatás mellett.”

Végül a világhírű bostoni NHL-es gárda korosztályos együttese, a Junior Bruins mellett tette le a voksát, amellyel az USPHL Premier elnevezésű utánpótlásligában szerepel.

„Közvetlenül az NHL-es együttessel nem vagyunk összekötve, de például az erőnléti edzőnk közös a nagyokéval. Tőle például nagyon sokat tanulhatunk, hogy a profik mit hogyan csinálnak, milyenek az étkezési szokásaik, miként készülnek fel a mérkőzésekre. Jelenleg egy edzésbázison készülünk az AHL-ben szereplő farmcsapattal, a Providence Bruinsszal, kiválóak a körülmények, remekül érzem magam itt.”

A mostani évadban nyújtott teljesítményével viszont nem maradéktalanul elégedett: az előző szezonban 27 meccsen 14 pontot hozott össze, az idén egyelőre 32 találkozón 8-at.

szekeres tamás
szekeres tamás
„Tudom, hogy a jégkorong egy eredménycentrikus sportág, de egyelőre ebben az idényben valamiért nem úgy jöttek össze a pontok, ahogyan szerettem volna. Azt gondoltam, hogy a játékommal egyébként nincs különösebb probléma, egyszerűen át kellene szakadnia egy gátnak, és akkor jönnének a gólok és gólpasszok is. A csapatunk egyébként nagyon jól áll, úgy gondolom, az idén akár a bajnokságot is megnyerhetjük.”

A csatár többször szerepelt már a korosztályos válogatottban, azt mondja, mindig megtiszteltetés számára felhúzni a címeres mezt. Rendre örömmel tér haza, már csak azért is, mert egyébként nem játszik együtt magyarokkal. És noha ez a tengerentúlról kissé meglepően hangozhat, a tervei között szerepel, hogy egyszer itthon is kipróbálja magát.

„Jelenleg elsősorban arra koncentrálok, hogy fejlesszem a képességeimet, erősödjek és minden téren javuljak. Nehéz megjósolni, hogy mi lehet a következő lépcsőfok a pályafutásomban. Az biztos, hogy szeretném kipróbálni, milyen lehetőségek állnak még előttem itt, a tengerentúlon. Egyszer viszont szeretnék hazatérni, és átélni azt, hogy milyen érzés Magyarországon magyar szurkolók előtt jégen lenni.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik