Foci: Barkóczi Benedek gólra éhesen várja az U17-es Eb-selejtezőket

Vágólapra másolva!
2021.10.22. 12:30
Címkék
Az U17-es kiemelt csoport góllövőlistájának vezetője, Barkóczi Benedek motiváltan várja a korosztályos labdarúgó-válogatott előtt álló Eb-selejtezőket: célja, hogy a csapat sikerei mellett a találatokat is halmozza.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a 16 éves Barkóczi Benedek a magyar U17-es korosztály egyik kiemelkedő játékosa. Abban a tekintetben mindenképp, hogy a kiemelt csoport őszi szezonjának messze ő a legeredményesebb labdarúgója: nyolc mérkőzésen kilenc találattal, utcahosszal vezeti az U17-es góllövőlistát, míg az őt követő játékosok egyaránt néggyel állnak.Barkóczi Benedek a magyar U17-es korosztály egyik kiemelkedő játékosa. Abban a tekintetben mindenképp, hogy a kiemelt csoport őszi szezonjának messze ő a legeredményesebb labdarúgója: nyolc mérkőzésen kilenc találattal, utcahosszal vezeti az U17-es góllövőlistát, míg az őt követő játékosok egyaránt néggyel állnak.

Barkóczi Benedek (9-es számmal) a fraciák elleni felkészülési mérkőzésen Forrás: MLSZ
Barkóczi Benedek (9-es számmal) a fraciák elleni felkészülési mérkőzésen Forrás: MLSZ

Barkóczi Benedek (9-es számmal) a franciák elleni felkészülési mérkőzésen  •  Forrás: MLSZ

„Az volt az előzetes célom, hogy tartsam a meccsenkénti egygólos átlagot, a formámat látva azonban úgy érzem, hogy a kettes szorzót is megcélozhatom. Ha nem sikerül, természetesen nem leszek csalódott, egyébként is, a lényeg, hogy a csapattal legyünk sikeresek”– mondja az MTK Budapest fiatalja.

A Szélesi Zoltán által vezetett U17-es válogatott szempontjából sorsdöntő hét nap következik, hiszen– hasonlóan az U19-es garnitúrához– egy minitorna keretein belül rendezik meg a csoport Eb-selejtezőit Magyarországon; október 22-28. között az észtek, a grúzok és az izlandiak korosztályos legjobbjaival nézhetnek farkasszemet a mieink, ráadásul hazai pályán. A fiatal csatár nemzeti színekbe öltözve sem lassítana a gólok termelését tekintve.

„Nyár óta jó formában vagyok, remélem, hogy ez minél tovább ki fog tartani. Az MTK-nál az előző évadhoz képest új edzőkkel dolgozunk, akik a játékom egyes elemein próbáltak változtatni, ami szerintem jól sült el– magyarázza Barkóczi.– Én képernyőn keresztül követtem az U19-esek meccseit, többjüket ismerem is, nagyon örültem a sikerüknek. Néhány játékossal beszéltem is a mérkőzések után, akiknek a támogatása rengeteget jelent. Nem érzek terhet magamon, és ez a csapattársaimra is igaz; százszázalékosan kell majd koncentrálnunk, és ha ez sikerül, nem lehet baj a továbbjutással. Eddig leginkább az észt csapattal foglalkoztunk, elemeztük a játékukat, felkészültünk az összes lehetséges forgatókönyvre és játékhelyzetre.”

A támadó a csapat és saját maga tekintetében is állított fel célokat a következő napokat tekintve.

„Ki akarunk jutni a tavaszi elitkörbe, lehetőleg első helyen, ez a kedvezőbb sorsolás miatt fontos. Mindent meg fogunk tenni ezért csapatszinten és egyénileg is. Remélem, hogy gólokkal tudok ehhez hozzájárulni, mindhárom ellenfelünknek meg akarom zörgetni a hálóját!”

Az Eb-selejtező torna programja:
Október 22.
Grúzia–Izland, 17.00, Budaörs
Magyarország–Észtország, 17.00, Telki
Október 25.
Izland–Észtország, 17.00, Bicske
Magyarország–Grúzia, 17.00, Telki
Október 28.
Észtország–Grúzia, 17.00, Bicske
Izland–Magyarország, 17.00, Telki

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik