Floorball: nem sok hiányzott a vb-kijutáshoz az U19-es válogatottnak

Vágólapra másolva!
2023.01.29. 14:57
Címkék
Két győzelemmel és két szoros vereséggel zárta a spanyolországi vb-selejtezőket a magyar U19-es fiú floorballválogatott, amely így hajszállal maradt le arról, hogy ott legyen a dániai korosztályos világbajnokságon.

Január 24. és 28. között a spanyolországi El Escorial adott otthont az U19-es floorball-világbajnokság egyik európai selejtezőtornájának, amelyen a magyar válogatott öt nap alatt négy mérkőzést játszott Észtország, Spanyolország, Szlovénia és Olaszország ellen. A kiírás szerint csak az első két helyezett jutott ki a dániai vb-re, amihez az erőviszonyok ismeretében
bravúrra lett volna szükség, ám a magyar szakmai stáb nem helyezett nyomást a játékosok vállára, a csapat elsődleges célja a tapasztalatszerzés volt – adta hírül a Magyar Floorball Szakszövetség.
bravúrra lett volna szükség, ám a magyar szakmai stáb nem helyezett nyomást a játékosok vállára, a csapat elsődleges célja a tapasztalatszerzés volt – adta hírül a Magyar Floorball Szakszövetség.

Az első játéknapon rögtön az egyik legerősebb rivális, az észt válogatott volt a mieink ellenfele, amelytől két éve a brnói világbajnokságon hatgólos vereséget szenvedtek a fiúk, és azóta csak erősödött az ellenfél első sora. Fiataljaink nagy lendülettel álltak bele a mérkőzésbe, az utolsó harmadra fordulva vezettek is, de

az észtek fordítottak, és az 57. percben lőtt góllal 7–6-ra megnyerték a mérkőzést.

A vereség nem törte meg a srácok lelkesedését, két nappal később a házigazda spanyolok ellen telt ház előtt, ragyogó hangulatban lépett pályára válogatottunk. Ezúttal a rivális került lépéselőnybe, de kétszer is sikerült egyenlíteni, a második harmad döntetlenről indult. A harmadik játékrész elején két gyors gólt szereztek a mieink, a spanyolok erejéből pedig már a
szépítésre futotta,

második meccset 4–3-ra megnyerte Csordás Tamás együttese.

Nem sok idő jutott a pihenésre, másnap már az Észtországhoz hasonlóan komoly játékerőt képviselő Szlovénia következett. Az első harmadban felváltva potyogtak a gólok, 4–4 után azonban a második szakaszban csak a rivális talált be, és négygólos előnyre tett szert. A mieink ugyanakkor ismét megmutatták, hogy van tartásuk, Bajnok Endre büntetőt védett, támadásban pedig szép gólokkal faragtunk a hátrányon. Az egyenlítés végül nem jött össze, a szlovének 8–7-es győzelmükkel érvényesítették a papírformát.

Helytállt az U19-es fiúválogatott a világbajnoki selejtezőtornán, de a vb-kijutás végül nem jött össze Forrás: Magyar Floorball Szakszövetség

Az utolsó mérkőzésen gáláztak fiataljaink:

az öt gólig jutó Pozsony Bendegúz vezérletével a magyar csapat 18–6-ra győzte le Olaszországot.

Minden tőlük telhetőt megtettek a fiúk, azonban az utánuk következő szlovén–spanyol meccsre már nem volt ráhatásuk, és magabiztos győzelmével – Észtország mellett – Szlovénia jutott ki a dániai korosztályos vb-re.

Csordás Tamás szövetségi kapitány így értékelte a tornát a hazai szövetség honlapján.

„Büszke vagyok a játékosaimra, nagyon intelligens és érett csapattá váltak. A két nagyon erős csapathoz sikerült felzárkózni, és megmutattuk nekik, hogy igenis számolni kell velünk. Spanyolország csupaszív és hajtós csapat volt, amely ellen élmény volt játszani, Olaszország ellen pedig érvényesült a papírforma.

Emelt fővel jöhetünk haza, mert nagyon sokat fejlődtünk a brnói világbajnoksághoz képest.

Köszönöm mindenkinek a támogatást! A szülőknek és a magyar floorball szövetségnek, hogy ezeknek a srácoknak maradandó élmény sikerült szerezni. Köszönöm a srácoknak, hogy ők lehettek az utolsó U19-es csapatom.”

(Kiemelt kép forrása: Magyar Floorball Szakszövetség)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik